spot_img
7.4 C
București
vineri, decembrie 9, 2022
AcasăAnalizeCiolacu: Liberalii să aibă decență și să nu ne mai dea indicații

Ciolacu: Liberalii să aibă decență și să nu ne mai dea indicații

-

Marcel Ciolacu i-a rugat pe colegii de coaliţie să aibă decenţă şi să nu mai dea indicaţii şi sugestii PSD cu privire la pensii sau veniturile românilor. „Moral, nu au niciun drept să ne dea nouă, PSD, vreo indicaţie sau să vină cu vreo sugestie. Întâi să facă măcar 10% în acest domeniu faţă de cât a făcut PSD şi pe urmă vom sta de vorbă”, a adăugat liderul social-democraţilor.

- Reclama -

„Mi-aş fi dorit foarte mult ca cei care au greşit, cum eu am recunoscut greşelile făcute nu neapărat de către mine, făcute chiar de alţi lideri ai PSD, pentru că trebuie să îţi asumi şi bunele şi relele. Nu poţi să fii ipocrit şi să spui că s-a inventat istoria cu tine sau apa caldă. Mi-aş fi dorit mult ca anumiţi colegi de-ai noştri de coaliţie în acest moment să îşi recunoască aceste vine. Nu e un lucru ieşit din comun. E un lucru normal. Cum noi dorim să trăim într-o Românie normală. Nu s-a întâmplat acest lucru. Fiecare face politică cum crede el mai bine. Fiecare are consultanţii care îl sfătuiesc într-un anumit fel să îşi ia deciziile cum doreşte”, a declarat Marcel Ciolacu, vineri la Conferinţa judeţeană de alegeri a Organizaţiei Judeţene PSD Caraş – Severin.

Liderul PSD i-a rugat pe colegii de coaliţie să aibă decenţă şi să nu mai ofere indicaţii social-democraţilor privind pensiile şi veniturile românilor.

„Dar am o rugăminte la toată lumea, mai ales la colegii noştri de coaliţie – să aibă decenţă. Ei nu pot vorbi şi să dea PSD indicaţii în ceea ce priveşte pensiile sau veniturile românilor. Nu au acest drept moral. Ei în anul 2021 nu au mărit cu niciun leu veniturile românilor, ne-au ţinut în perioada de pandemie prin casă, în timp ce ei beau şi fumau în birouri. Părinţii noştri nu aveau acces la spitale pentru că nu au fost în stare să gestioneze o pandemie. Au cumpărat vaccinuri de miliarde de euro, cât 10 populaţii ale României, fără să dea nicio justificare. Eu le cer un singur lucru – să fie decenţi. PSD îşi are drumul lui, chiar şi în perioada de opoziţie, mai mult am venit cu soluţii şi propuneri decât cu critici, fiindcă România oricum trecea printr-o perioadă grea. Avusesem pandemia. Eu cred că e momentul în care să ne hotărâm în ce direcţie o luăm şi eu cred în continuare că cei cu pensii mici, care nu pot face faţă inflaţiei provocate de criza de la energie şi de la preţul de la energie care e o consecinţă a liberalizării preţului la energie de către un Guvern de dreapta, trebuie să crească în România cu peste 15%, fiindcă altfel aceşti oameni nu vor putea depăşi perioada următoare”, a completat Ciolacu.

El a mai spus că nu au nici un drept moral, colegii de coaliţie, să vină cu indicaţii sau sugestii pentru PSD.

„Rostul nostru ca social-democraţi este să avem în primul rând grijă de aceşti oameni, cum am avut în ultimii 32 de ani. Ei nu au avut grijă şi în rog frumos, pentru ultima oară, să aibă decenţa şi să se oprească din această mascaradă pe care o fac în acest moment, pentru că eu şi colegii mei nu vom accepta acest lucru. Moral, nu au niciun drept să ne dea nouă, PSD, vreo indicaţie sau să vină cu vreo sugestie. Întâi să facă măcar 10% în acest domeniu faţă de cât a făcut PSD şi pe urmă vom sta de vorbă”, a conchis Marcel Ciolacu.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img