spot_img
0.1 C
București
joi, martie 30, 2023
AcasăAnalizeCiolacu: În urma războiului din Ucraina s-a ridicat importanţa strategică şi comercială...

Ciolacu: În urma războiului din Ucraina s-a ridicat importanţa strategică şi comercială a Portului Constanţa şi a Mării Negre

-

Importanţa strategică şi comercială a Portului Constanţa şi a Mării Negre a crescut în contextul războiului din Ucraina, a declarat, marţi, la Constanţa, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

- Reclama -

Potrivit acestuia, statul român trebuie să facă eforturi pentru punerea în valoare a Portului Constanţa, subliniind că în prezent se lucrează la refacerea a 35 de linii de cale ferată, dar şi la reabilitarea mai multor poduri din port.

„Deja Guvernul, din Fondul de rezervă al primului ministru, a alocat o sumă importantă pentru investiţiile în Portul Constanţa. Este foarte clar că în urma războiului din Ucraina s-a ridicat importanţa strategică şi comercială a Portului Constanţa şi a Mării Negre. Este evident un efort pe care trebuie să îl facă foarte rapid statul român, prin minister (Ministerul Transporturilor, n.r.) şi prin conducerea Portului Constanţa”, a afirmat Ciolacu.

Ciolacu, care este şi preşedinte al Partidului Social Democrat, susţine că, împreună cu preşedintele Partidului Naţional Liberal, premierul Nicolae Ciucă, „reuşesc să tragă la aceeaşi căruţă” şi „să pună înaintea oricăror interese politice statul român şi interesele României în primul rând”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, au efectuat, marţi, o vizită la Administraţia Portuară din Constanţa.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img