spot_img
25.8 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăAnalizeCiolacu: În PSD, cu tristeţe am costatat, atât eu cât şi secretarul...

Ciolacu: În PSD, cu tristeţe am costatat, atât eu cât şi secretarul general, că nu am mai avut un congres ordinar din anul 201. Viitorul candidat al PSD la prezidențiale va fi ales de către fiecare organizaţie. S-a rupt acea cutumă, definitiv, prin care preşedintele partidului era automat şi candidat

-

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, luni, despre prezidenţiabilul PSD, că singura discuţie pe care a avut-o foarte clar, pâă în acest moment, este că viitorul candidat al PSD va fi ales de către fiecare organizaţie. S-a rupt acea cutumă, definitiv, prin care preşedintele partidului era automat şi candidat, a arătat Ciolacu, precizând că în PSD că nu au mai avut un congres ordinar din anul 2011 şi că din punctul lui de vedere, ar accepta şi oameni din afara partidului.

- Reclama -

„La nivelul PSD şi al preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, nu au început aceste discuţii. Singura discuţie pe care am avut-o foarte clar, viitorul candidat al PSD va fi ales de către fiecare organizaţie, de fiecare consilier comunal, municipal, viceprimar, primar, în conferinţe de alegeri în întreaga ţară. Schimbăm cu totul sistemul de desemnare a candidatului pentru funcţia de preşedinte al României”, a spus Marcel Ciolacu, la sediul PSD.

El a adăugat că s-a făcut deja „un colectiv de lucru pentru modificarea Statutului partidului, în acest sens”. 

”Părerea mea este că s-a rupt acea cutumă, definitiv, prin care preşedintele partidului era automat şi candidat”, a mai declarat Marcel Ciolacum precizând că modul de desemnare a candidatului se va face în funcţie de modifiările la statut.

El a continuat: ”Din punctul meu de vedere, aş accepta şi oameni din afara partidului, ca să fie o competiţie cât mai deschisă”.

Ciolacu a spus, despre organizarea Congresului, că s-a demarat procesul de alegeri interne în cadrul organizaţiilor.

”În PSD, cu tristeţe am costatat, atât eu cât şi secretarul general, că nu am mai avut un congres ordinar din anul 2011. Cred că este cazul ca acest partid să intre într-o normalitate”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...