spot_img
34.3 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăAnalizeCiolacu în Politico: Surprinzător, această decizie dăunătoare a Austriei vine într-un moment...

Ciolacu în Politico: Surprinzător, această decizie dăunătoare a Austriei vine într-un moment în care am fost cel mai încurajat de eforturile globale combinate pentru a asigura Ucrainei și poporului său eroic încă o dată viața liberă

-

În timp ce lumea liberă este pusă la încercare de invazia Rusiei în Ucraina, aici în Europa, în lupta pentru democrație și reziliență, trebuie să căutăm mereu să întărim instituțiile democratice care ne țin în siguranță și puternici, a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu, într-un articol de opinie pentru Politico în care îi cere cancelarului austriac Karl Nehammer „să facă lucrul corect și să inverseze decizia guvernului său” în ceea ce privește aderarea României la spațiul Schengen.

„Acum este momentul în care trebuie să fim uniți – sau vom eșua singuri. Iar în această privință, o oportunitate esențială pentru colegii mei din Uniunea Europeană chiar acum este reformarea continuată și extinderea spațiului Schengen. Un Schengen în creștere poate uni și mai mult Europa atât la modul practic, cât și simbolic, poate avansa democrația, poate întări redresarea economică și poate spori securitatea noastră colectivă împotriva amenințărilor străine”, a explicat liderul social-democraților români.

- Advertisement -

Marcel Ciolacu l-a acuzat pe „cancelarul austriac Karl Nehammer a decis să mute Europa și securitatea noastră colectivă într-o direcție diferită”.

„Surprinzător, această decizie dăunătoare vine într-un moment în care am fost cel mai încurajat de eforturile globale combinate pentru a asigura Ucrainei și poporului său eroic încă o dată viața liberă. Actele de solidaritate sunt profunde: angajmentul ferm al G7 și G20; coeziunea NATO avansată și extinderea cu Suedia și Finlanda; rolul instrumental jucat de Statele Unite; și conferința donatorilor pentru Ucraina găzduită de președintele francez Emmanuel Macron, la care au participat 46 de țări. Pe măsură ce lumea înfruntă nedreptatea agresiunii ruse, lista poate continua”, a adăugat președintele PSD.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img