spot_img
6.5 C
București
vineri, februarie 3, 2023
AcasăAnalizeCiolacu: În cei 32 de ani care au trecut de la Revoluţie...

Ciolacu: În cei 32 de ani care au trecut de la Revoluţie s-ar fi putut face mai mult pentru capitalul autohton

-

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că în cei 32 de ani care au trecut de la Revoluţie s-ar fi putut face mai mult pentru capitalul autohton.

- Reclama -

„Suntem la 32 de ani de la Revoluţie. Suntem una dintre ţările, 50 de ani de comunism, care ne-am aruncat cu capul înainte şi am construit acest capitalism, câteodată mai sălbatic, câteodată impus în anumite zone. Nu suntem singurul stat care a trecut prin acest parcurs. (…) Sunt 32 de ani în care s-ar fi putut face mai mult, mai ales în ceea ce priveşte capitalul autohton. Sunt state care au avut acelaşi parcurs ca şi România care au făcut mai mult pentru capitalul lor autohton decât am reuşit noi să facem în aceşti 32 de ani”, a spus Ciolacu, la „Forumul Capitalului Românesc”.

El a menţionat că în acest moment capitalul românesc reprezintă „până în 20%”.

„Există state, cum este Polonia, care au avut o politică mai coerentă în ceea ce priveşte capitalul autohton, au depăşit 35%, dar au venit şi cu un plan care nu a ţinut cont de partidele politice. (…) Suntem în pragul unor crize suprapuse, (…) a venit pandemia, sigur că aţi fost cei mai afectaţi. Au existat şi companii care au avut venituri excepţionale, deoarece erau din acel domeniu, de aceea, câteodată, şi discursul meu şi al colegilor mei în ceea ce priveşte anumite impozitări pe perioade limitate s-a interpretat ca fiind un discurs venit împotriva unor multinaţionale. Total fals. Orice stat, mai ales membru al UE, este normal să încurajeze investiţiile străine directe. Anul acesta au crescut cu peste 40%, dar este normal ca statul român, Guvernul, Legislativul, să creeze aceeaşi concurenţă şi acelaşi tip de abordare indiferent de unde vine capitalul”, a afirmat Ciolacu. 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img