spot_img
6.1 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAnalizeCiolacu: Guvernul poate să limiteze, în situaţii de criză, preţul unui produs...

Ciolacu: Guvernul poate să limiteze, în situaţii de criză, preţul unui produs pe care îl vinde un privat

-

Guvernul poate să limiteze, în situaţii de criză, preţul unui produs pe care îl vinde un privat, dacă există „o zonă de speculă” privind acel produs, a afirmat, luni, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

- Reclama -

Ciolacu a fost întrebat dacă Guvernul poate, ca principiu, să limiteze preţul unui produs pe care îl vinde un privat.

„În situaţii de criză, da. Dacă Guvernul constată că există o zonă de speculă pe acel produs, mai ales când te adresezi populaţiei, da. Şi susţin acest lucru. Pe perioadă limitată de timp, Guvernele au această posibilitate şi cred că este corect aşa. Când are un impact mare asupra populaţiei, Guvernul are obligaţia chiar să intervină pe o situaţie, pe o perioadă limitată, nu venim cu alt regim”, a explicat Ciolacu, la Palatul Parlamentului, la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al PSD.

El a adăugat că „o zonă de speculă” ar fi putut să apară şi în privinţa lemnului de foc, pentru care Guvernul a plafonat preţul, prin ordonanţă de urgenţă.

„Ordonanţa privind plafonarea preţului la lemnul de foc o să vină în Parlament şi dacă se impun modificări o să le facem”, a menţionat liderul PSD

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img