spot_img
29.5 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăAnalizeCiolacu după întâlnirea cu ministrul italian de interne: România doreşte actualizarea parteneriatului...

Ciolacu după întâlnirea cu ministrul italian de interne: România doreşte actualizarea parteneriatului strategic pe care îl are cu Italia încă din 1997

-

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, după întâlnirea pe care a avut-o cu ministrul de Interne italian, Matteo Piantedosi, că România doreşte actualizarea parteneriatului strategic pe care îl are cu Italia încă din 1997.

„România doreşte actualizarea parteneriatului strategic pe care îl are cu Italia încă din 1997. Împreună putem îmbunătăţi acest liant diplomatic menit să ajute inclusiv comunitatea de peste 1,2 milioane de români pentru care statul italian a devenit a doua casă. În acest context, i-am mulţumit astăzi ministrului de Interne italian, Matteo Piantedosi, unul dintre cei mai vocali avocaţi ai cauzei României în vederea aderării la spaţiul Schengen”, a scris Ciolacu pe Facebook.

El a adăugat că oficialul italian i-a confirmat că va susţine în continuare, „cu tărie”, demersul ţării noastre.

„Roma nu împărtăşeşte miopia altor lideri europeni, precum cei din Austria, care, în loc să abordeze problemele europene din perspectiva tuturor statelor membre, se limitează să acţioneze pe considerente interne şi pur electorale. De aceea, am menţionat că nu garduri noi între statele europene reprezintă o soluţie! Nu este nici eficient şi nici etic să fim separaţi, aşa cum vor unii lideri austrieci”, a menţionat Ciolacu.

Marcel Ciolacu se află în vizită de lucru în Italia, la Roma, iar în cadrul acestei vizite a avut vineri o întrevedere cu ministrul de Interne al Italiei, Matteo Piantedosi.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img