spot_img
2 C
București
luni, decembrie 5, 2022
AcasăAnalizeCiolacu despre schimbarea lui Dîncu: Nu putem cădea nici în ridicol, să...

Ciolacu despre schimbarea lui Dîncu: Nu putem cădea nici în ridicol, să schimbăm miniştri pentru că au declarat că un război se închide cu o negociere

-

Preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, referitor la o posibilă schimbare din funcţie a ministrului Apărării, Vasile Dîncu, că nu se poate „cădea în ridicol” să demiţi un membru al Guvernului pentru o declaraţie cum a fost cea făcută de Dîncu cu privire la negocierea păcii în conflictul dintre Rusia şi Ucraina.

- Reclama -

„Eu vreau să ştiu foarte clar, dacă se doreşte schimbarea domnului Dîncu, vreau să ştiu foarte clar care sunt argumentele. (…) Eu am spus foarte clar: cînd eşti ministrul Apărării, într-o perioadă cu un război la graniţă, comunicarea trebuie să fie într-un fel coordonată cu prim ministrul (…) Dacă se cere schimbarea lui Vasile Dîncu, ministrul Apărării, pentru că a spus că un război se închide cu o negociere, credeţi-mă că nu pot să fiu de acord (cu schimbarea – n.red.). Eu ce am vorbit cu domnul Dîncu: ‘domnul ministru, vreau să ştiu la ce anume v-aţi referit’. M-am lămurit. ‘Domnule, nu m-am referit niciodată că Ucraina trebuie să cedeze din teritorii ca să închidă un război’. Ceea ce e un lucru corect. Orice conflict pe lumea asta se închide cu o negociere, indiferent dacă câştigi sau pierzi”, a afirmat Marcel Ciolacu, la România TV.

Potrivit liderului PSD, nu se poate cădea în ‘ridicol’ să schimbi un ministru pentru o astfel de declaraţie.

„Nu putem cădea nici în ridicol, să schimbăm miniştri pentru că au declarat că un război se închide cu o negociere. (…) Atributul schimbării unui ministru e al prim ministrului, dacă sunt elemente nedate publicităţii sau neştiute de către cineva… În ceea ce-l priveşte pe domnul Dîncu, sunt ferm convins că domnul prim ministru mă va informa şi vom vedea în momentul acela”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Articolul precedent
Articolul următor
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img