spot_img
6.1 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăPublicitate PoliticăCiolacu: Deja ne ducem la un efort bugetar de 16,5 miliarde pentru...

Ciolacu: Deja ne ducem la un efort bugetar de 16,5 miliarde pentru mărirea pensiilor la 15%

-

Marcel Ciolacu a declarat, marţi, la Constanţa, că dacă ne referim strict la pensii, trebuie să vorbim de principii şi a reiterat faptul că PSD susţine să se finalizeze ordonanţa pe energie şi reglementarea pieşţei, dar şi problema pensiilor speciale, jalon în PNRR, înainte de a înainta un procent de majorare a acestor pensii. Deja ne ducem la un efort bugetar de 16,5 miliarde, pentru mărirea pensiilor la 15%, a spus Ciolacu, despre procentul avansat de premierul Nicolae Ciucă.

- Reclama -

”Îmi pare rău că se continuă o discuţie şi o dispută pe procentul de mărire a pensiilor. Cred că în primul şi primul rând, dacă ne referim strict la pensii, trebuie să vorbim de principii. Din punctul meu de vedere, trebuie să închidem Ordonanţa pe energie”, a spus Ciolacu.

El a menţionat că 80% din energia produsă în România trebuie să intre într-o zonă de reglementare, pentru că ”noi suntem una dintre ţările care avem producţie de energie”. ”După ce am terminat clar, predictibil, pe o perioadă determinată, din punctul meu de vedere de doi ani de zile, până în aprilie 2025, astfel încât să prindem toată perioada care se anunţă mai complicată în ceea ce priveşte criza energetică. Pe urmă, trebuie să închidem jalonul din PNRR cât mai repede, în ceea ce priveşte pensiile speciale”, a afirmat Ciolacu.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img