Ciolacu: CÎȚU SE VA ÎNTOARCE DIN NOU CU MÂNA GOALĂ DE LA BRUXELLES

0

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marți seara, că a discutat cu Paolo Gentiloni, comisarul european pentru Economie, despre „cum putem salva Planul Național de Redresare și Reziliență”, susținând că, „la cât de rău arată acum lucrurile”, premierul Florin Cîțu se va întoarce „din nou cu mâna goală” de la Bruxelles.

„Spre deosebire de Guvernul României, Comisia Europeană a înțeles importanța dialogului cu Partidul Social Democrat.
La cât de rău arată acum lucrurile, premierul Cîțu se va întoarce din nou cu mâna goală de la Bruxelles. În timp ce majoritatea statelor și-au trimis planurile naționale Comisiei Europene, PNL și USR nu respectă nici măcar regulile de bază cerute de CE. Guvernanții încă n-au înțeles că acești bani sunt pentru dezvoltarea României și nu pentru alimentarea clientelei politice înainte de alegerile lor interne”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook, după discuția cu oficialul european.

Marcel Ciolacu susține că Paolo Gentiloni a reiterat „sprijinul Comisiei Europene privind necesitatea unui dialog aprofundat cu toate forțele politice, cu sindicatele, patronatele și societatea civilă pe tema PNRR”.

Marcel Ciolacu a discutat cu comisarul pentru Economie în ziua în care premierul Florin Cîțu a mers la Bruxelles, unde are marți și miercuri întâlniri cu șefa Comisiei Europene și trei comisari europeni în legătură cu Planul Național de Redresare și Reziliență, în baza căruia România ar urma să primească fonduri europene de 29 miliarde de euro.