spot_img
5.4 C
București
miercuri, decembrie 7, 2022
AcasăAnalizeCiolacu: "Cea mai mare provocare" pentru PSD în anul 2024 sunt alegerile...

Ciolacu: „Cea mai mare provocare” pentru PSD în anul 2024 sunt alegerile prezidenţiale

-

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că „cea mai mare provocare” pentru PSD în anul 2024 sunt alegerile prezidenţiale, el amintind că în ultimii 20 de ani partidele de stânga şi PSD „nu au găsit coerenţa pentru a câştiga această funcţie”. Ciolacu a vorbit şi despre decizii luate de predecesori ai săi în fruntea partidului, hotărâri despre care actualul lider al PSD susţine că au fost influenţate, dar şi despre posibilitatea unui candidat din afara partidului.

- Reclama -

„Am spus foarte clar: cea mai mare provocare rămân alegerile prezidenţiale, pentru funcţia de preşedinte al României, funcţie pe care partidele de stânga şi cel mai mare partid din România din ultimii 30 de ani, de 20 de ani nu am mai găsit coerenţa pentru a câştiga această funcţie. S-au povestit multe, s-au scris multe dintre greşelile e care le-am făcut”, a declarat el.

El a amintit, în acest context, că una dintre primele decizii pe care le-a luat după preluarea şefiei PSD a fost să renunţe a „cutuma” ca şeful partidului să fie candidatul la preşedinţie. 

„S-a terminat cu o decizie luată la centru, care câteodată, să ştiţi – şi o spun cu regret, iar eu nu am să fac această greşeală – câteodată a fost influenţată de către alţii. Cea mai mare greşeală a unui lider este să se sfătuiască cu cei din afara partidului şi nu cu colegii săi cei care l-au pus în funcţia respectivă. Cred că acesta este drumul de urmat şi o să insist să fim şi mai deschişi (…) ca viitorul candidat să acceptăm chiar şi personalitate din afara PSD”, a mai spus Ciolacu în aplauzele colegilor săi de partid.

Ciolacu susţine că 2024 este „un moment crucial” pentru că reuneşte toate rundele de alegeri.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img