spot_img
16.1 C
București
luni, mai 20, 2024
AcasăAnalizeCiolacu anunță că au crescut încasările ANAF

Ciolacu anunță că au crescut încasările ANAF

-

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, marţi seară, că este posibil ca România să aibă un excedent bugetar pe luna mai şi a adăugat că în prezent sunt încasări mai mari faţă de anul trecut cu 25 de miliarde de lei. El a mai afirmat că tot ce a prognozat ANAF-ul a fost depăşit lună de lună.

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat, marţi, la Digi 24, dacă vor mai fi bani pentru majorarea pensiilor în septembrie dacă deficitul bugetar va fi 3,5% la sfârşitul lunii aprilie şi dacă va ajunge 5% la finalul anului.

- Advertisement -

”Categoric. În primul rând, cred că vom avea un excedent pe luna mai. Avem acum încasări mai mari faţă de anul trecut cu 25 de miliarde. Asta înseamnă vreo cinci miliarde de euro. Tot ce şi-a prognozat ANAF-ul a fost depăşit lună de lună. Cu adevărat n-am oprit nicio investiţie. Am ajuns 41 de miliarde în patru luni investiţi. Niciodată nu s-a întâmplat în istoria României. Dacă menţinem ritmul, e un delay, pentru că întâi investeşti, cheltui banii tu statul şi pe urmă ţi se întorc  din taxe şi impozite. Cu alte cuvinte, am forţat investiţiile atât de necesare, ce să fac? Să-l opresc pe Grindeanul la autostrăzi, la CFR? Autostrada Moldovei? Toate au pornit, peste tot, unde mergeţi în ţară, şi în comune, şi în municipii, şi în centuri, peste tot se lucrează. Şi este deja un ritm şi controlat şi urmărit de factorii responsabili. Eu nu voi opri aceste investiţii. Aşa s-a dezvoltat şi Italia, aşa s-a dezvoltat şi Portugalia, aşa s-a dezvoltat şi Spania. Nu trebuie să reinventăm noi mereu apa caldă. Cu adevărat trebuie să fim serioşi”, a declarat Marcel Ciolacu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img