spot_img
27.6 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăPoliticaCiolacu acuză umflarea PIB ului și un joc al Guvernului cu prețurile

Ciolacu acuză umflarea PIB ului și un joc al Guvernului cu prețurile

-

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că o treime dintre români sunt deja în pragul sărăciei, înainte de scumpiri, şi că actualul Guvern are un plan foarte bine pus la punct de a majora preţuri pentru ca apoi să vină cu o relaxare a acestora. Ciolacu a vorbit şi despre datoria României care a ajuns la 50 la sută din PIB.

- Reclama -

„Până să stau de vorbă cu specialiştii din cadrul partidului, am crezut că avem de-a face cu o incompetenţă, de altfel lucru evident pentru acest guvern care din Guvernul României a devenit Guvernul coaliţiei şi acum s-a transformat într-un bazar. Aţi văzut că totul se negociază ca să rămână la guvernare, ca să aibă susţinere. Tot bugetul României şi toţi miniştrii sunt implicaţi într-o luptă internă de partid. Toate resursele României sunt folosite în acest moment într-o luptă internă de partid. Ce se întâmplă, de fapt? Noi avem un PIB de 230 de miliarde. Au venit statisticile şi ne-au spus că acest PIB este acelaşi ca în trimestrul unu de anul trecut. Atunci a început să fie un trepidaj la domnul Cîţu, care era şi ministrul Finanţelor, pentru că am ajuns la plafonul de îndatorare de 50 la sută. Conform legilor româneşti, Legea 59, când ajungi la 50 la sută eşti obligat să îngheţi toate veniturile românilor şi să vii cu un act normativ cu măsuri ca să scazi această datorie externă”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3, joi seara.

Liderul social-democrat a precizat că „umflarea” PIB-ului duce la cumpărarea aceloraşi lucruri, dar la un preţ mai mare.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...