spot_img
7.4 C
București
vineri, decembrie 9, 2022
AcasăAnalizeCiolacu a cerut readucerea în PSD a primarilor plecați acum 4 ani....

Ciolacu a cerut readucerea în PSD a primarilor plecați acum 4 ani. Liderul PSD Giurgiu: Racolarea primarilor de către PSD va deveni un „fenomen național”

-

Migrația primarilor înainte de alegeri reprezintă un fenomen periculos pentru o democrație veritabilă, dar este încurajată de liderii politici. Marcel Ciolacu a vorbit despre racolarea primarilor până în 2024, cerându-le colegilor să readucă în partid edilii plecați în urmă cu patru ani, transmite Europa Liberă.

- Reclama -

Racolarea primarilor de către PSD va deveni un „fenomen național”, spune liderul PSD Giurgiu pentru Europa Liberă. Ceea ce pare că se întâmplă izolat în două județe din sudul României, se va extinde treptat la nivelul multora până în 2024.

„Este timpul să nu mai țineți câinii legați, ei trebuie să umble liberi prin curte”, i-a îndemnat Marcel Ciolacu pe liderii PSD din Teleorman, un județ în care mai mulți primari au plecat la PNL în 2020.

La Giurgiu, președintele PSD nu s-a mai ferit de cuvinte și i-a cerut noului lider de filială să readucă în partid edilii plecați. Operațiunea racolării primarilor a fost deja începută.

Teleorman, Galați, Ialomița, Călărași, Bacău și Giurgiu sunt doar câteva județe unde ofensiva PSD pentru racolarea aleșilor locali dă primele rezultate. Tatonări și presiuni au început să apară și în județele Vrancea, Constanța, Olt și Gorj, potrivit conducerii PNL. Fiefurile PSD din sudul României încearcă astfel să își mărească potențialul electorală.

PSD a lansat ofensiva pentru campania electorală din 2024 și vrea să racoleze cât mai mulți primari. Edilii sunt considerați sursa voturilor, atât de necesare în bătăliile pentru parlamentare și prezidențiale.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img