spot_img
7 C
București
joi, februarie 29, 2024
AcasăcoronavirusCiocniri în Israel între Poliție și ortodocșii care au deschis mai multe...

Ciocniri în Israel între Poliție și ortodocșii care au deschis mai multe școli

-

Ciocniri au izbucnit în trei orașe din Israel, în timp ce poliția a încercat să aplice restricțiile de blocare pentru a combate coronavirusul în mai multe comunități ortodoxe, transmite agenția israeliană de presă în limba română Anima News.

În cartierul Mea Shearim din Ierusalim, sute de oameni s-au confruntat cu polițiștii care încercau să închidă o școală talmudică deschisă ilegal.
Poliția a spus că polițiștii care au ajuns la școala talmudică au fost înconjurați rapid de o mulțime care i-a înjurat și a aruncat asupra lor gunoi și alte resturi.
Videoclipul incidentului arată mai multe persoane care îi numesc pe ofițeri „naziști” și „kapos”. Poliția a declarat că o persoană a fost arestată și că au fost trimise camioane care transportau tunuri cu apă pentru a dispersa mulțimea.
În orașul sudic Ashdod, poliția a ajuns să închidă o școală primară ortodoxă care a fost deschisă în pofida regulilor Ministerului Sănătății și ale Ministerului Educației care interzic desfășurarea cursurilor obișnuite.
Poliția a spus că „zeci de persoane care au ajuns la fața locului au încercat să forțeze drumul în complex și s-au ciocnit cu polițiștii care se aflau în interior”.
Poliția a adăugat că aceștia au rănit patru polițiști și au deteriorat gardul din jurul școlii.
Protestatarii care s-au adunat afară au blocat traficul și s-au confruntat cu forțele de ordine, au spus polițiștii.
Patru persoane au fost arestate.
În principal orașul ortodox Bnei Brak, au izbucnit mai multe ciocniri în timp ce poliția a încercat să închidă școlile legate de mișcarea Vishnitz Hasidic, al cărei rabin șef a decis sâmbătă că instituțiile de învățământ ar trebui să se deschidă, înainte de a se răzgândi aparent câteva ore mai tarziu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img