Ciocniri în Israel între Poliție și ortodocșii care au deschis mai multe școli

0
92
JERUSALEM, ISRAEL - MAY 10: Israeli police officers attempt to block ultra-Orthodox protestors from members of the religious group 'Women Of The Wall' holding a prayer service to mark the first day of the Jewish month of Sivan at the Western Wall on May 10, 2013 in Jerusalem, Israel. Thousands of ultra-Orthodox protestors clashed with Israeli police during the first monthly prayer service to be held by Women Of The Wall following the recent landmark ruling by Jerusalem District Court allowing women to wear prayer shawls at the Western Wall. (Photo by Uriel Sinai/Getty Images)

Ciocniri au izbucnit în trei orașe din Israel, în timp ce poliția a încercat să aplice restricțiile de blocare pentru a combate coronavirusul în mai multe comunități ortodoxe, transmite agenția israeliană de presă în limba română Anima News.

În cartierul Mea Shearim din Ierusalim, sute de oameni s-au confruntat cu polițiștii care încercau să închidă o școală talmudică deschisă ilegal.
Poliția a spus că polițiștii care au ajuns la școala talmudică au fost înconjurați rapid de o mulțime care i-a înjurat și a aruncat asupra lor gunoi și alte resturi.
Videoclipul incidentului arată mai multe persoane care îi numesc pe ofițeri „naziști” și „kapos”. Poliția a declarat că o persoană a fost arestată și că au fost trimise camioane care transportau tunuri cu apă pentru a dispersa mulțimea.
În orașul sudic Ashdod, poliția a ajuns să închidă o școală primară ortodoxă care a fost deschisă în pofida regulilor Ministerului Sănătății și ale Ministerului Educației care interzic desfășurarea cursurilor obișnuite.
Poliția a spus că „zeci de persoane care au ajuns la fața locului au încercat să forțeze drumul în complex și s-au ciocnit cu polițiștii care se aflau în interior”.
Poliția a adăugat că aceștia au rănit patru polițiști și au deteriorat gardul din jurul școlii.
Protestatarii care s-au adunat afară au blocat traficul și s-au confruntat cu forțele de ordine, au spus polițiștii.
Patru persoane au fost arestate.
În principal orașul ortodox Bnei Brak, au izbucnit mai multe ciocniri în timp ce poliția a încercat să închidă școlile legate de mișcarea Vishnitz Hasidic, al cărei rabin șef a decis sâmbătă că instituțiile de învățământ ar trebui să se deschidă, înainte de a se răzgândi aparent câteva ore mai tarziu.