Fosta gimnastă Andreea Răducan s-a întâlnit cu preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, solicitând fără succes forului să i se acorde medalia de aur obţinută la individual compus, la Jocurile Olimpice de la Sydney, din 2000, distincţie care i-a fost retrasă pentru dopaj, conform Mediafax.

După o întâlnire avută anul trecut cu Bach, la Bucureşti, Răducan a cerut să primeasă înapoi medalia de aur cucerită în proba de individual compus la Jocurile Olimpice de la Sydney, care i-a fost retrasă după ce a fost depistată pozitiv cu pseudoefedrină, în urma unui test antidoping.

Pseudoefedrina era conţinută de medicamentul Nurofen, pe care sportiva română l-a luat pentru a trata o răceală. În septembrie 2003, Comitetul Executiv al Agenţiei Mondiale Antidoping, reunit la Montreal, a scos pseudoefedrina de pe lista substanţelor interzise începând din 2004, considerând că această substanţă nu îmbunătăţeşte performanţele sportive.

Bach a invitat-o pe Răducan la sediul CIO de la Lausanne, dar forul olimpic nu i-a dat medalia înapoi. “A fost o decizie foarte dură pentru Andreea şi nu a fost uşor de luat de CIO la acea vreme. A arătat cât de stricte sunt regulile noastre antidoping prin obligativitatea aplicării principiului răspunderii sportivului. Pe de altă parte, simt o mare simpatie pentru ea, deoarece a trebuit să sufere pentru greşeala medicului ei. Cu atât mai mult cu cât s-a întâmplat la vârsta de 16 ani, când, ca sportiv, trebuie să ai încredere deplină în echipa ta medicală”, a declarat Bach, potrivit site-ului oficial al CIO.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?