spot_img
6 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăDezvaluiriCine l-a făcut conferenţiar la Academia SRI pe Florian Coldea

Cine l-a făcut conferenţiar la Academia SRI pe Florian Coldea

-

Fostul prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, a dat concurs pentru un post de conferenţiar universitar la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” (ANIMV) a SRI şi a fost admis, a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, Remus Pricopie, membru al comisiei de concurs.

Fost ministru al Educaţiei, Pricopie este considerat un apropiat al serviciilor secrete.

El este preşedinte al Academiei de Științe ale Securității Naționale, o organizaţie care a fost criticată în media. Academia a fost infiinţată de fostul şef al SRI, George Maior, care era şi preşedinte, acum suspendat datorită exercitării funcţiei de ambasador în SUA, şi fostul vicepremier Gabriel Oprea.

„Eu am făcut parte din comisie, consider că dosarul este unul foarte bun, am semnat conform procedurilor şi am acordat punctajul respectiv. După părerea mea, dosarul este unul foarte solid. Ocuparea unui post didactic în învăţământul superior este o procedură destul de complicată. Sunt foarte multe probe şi criterii. Domnia sa a îndeplinit toate aceste criterii. Domnul Coldea nu este pentru prima dată în faţa unei experienţe didactice, predă de ani de zile. Dosarul este unul solid şi nu sunt probleme pentru că, într-o carieră de 20 de ani de semnături, ştiu exact ce semnez şi când semnez”, a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, Remus Pricopie, rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), care a făcut parte din comisia de concurs.

Referitor la informaţiile apărute în spaţiul public, potrivit cărora general Florian Coldea nu ar fi îndeplinit toate condiţiile cerute de legislaţie pentru a ocupa acest post de conferenţiar la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, Remus Pricopie a precizat că „a arunca cu noroi a devenit o practică în România”.

„Toţi oamenii care au făcut parte din comisie sunt oameni cu experienţă didactică. Un om care a lucrat în domeniu aproape 20 de ani şi a predat aproape 10 ani, credeţi că nu face faţă să predea un curs la nivel de excepţie într-o academie de profil? Cine să vină să predea? La arhitectură, predau arhitecţi, la medicină, predau medici”, a mai spus, pentru MEDIAFAX, Remus Pricopie.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img