COMENTARIU DE CHRIS TERHEȘ, PREȘEDINTELE COALIȚIEI ROMÂNILOR DIN AMERICA ÎMPOTRIVA CORUPȚIEI (PRELUARE FACEBOOK):
Nu doar ca Iohannis a pierdut definitiv un viloi cu 3 apartamente si o banca, de pe care lua chirie groasa anual, dar si-a pierdut si al doilea mandat de presedinte. Acesta a obtinut prin fals si uz de fals o proprietate, fiind cumparator de rea credinta, o spune instanta. Pentru aproape 20 de ani acesta a chinuit zeci de chiriasi in instante sa le ia apartamentele cumparate cu buna credinta. Pe langa acest viloi cu 3 apartamente + o bannca, acesta a mai pierdut si un bloc in Sibiu ce avea 10 apartamente, pe care l-a obtinut tot fraudulos.
Din acest moment Iohannis este la cheremul lui Kovesi, care il poate lua cu nevasta cu tot si baga la tubulatura pentru o serie de infractiuni. Ma rog, pe el inca nu, ca are imunitate, dar Carmen e o prada usoara pentru „Statul de drepti”.
Cine l-a consiliat pe Iohannis sa faca tot show-ul penibil din ultima luna i-a intins o capcana, deoarece a pregatit drumul pentru candidatura lui Kovesi la prezidentiale.
Revenind la infractiunile lui Klaus Iohannis, e important de notat ca acesta a fost primar al Sibiului din iunie 2000 pana in decembrie 2014. Viloiul pe care l-a obtinut prin uz de fals era in proprietatea primariei, deci el ca primar ar fi fost administratorul acelei proprietati iar chiria trebuia sa fi mers la primarie. Chiria, insa, a mers la Iohannis, care a primit astfel un folos necuvenit pentru sine, functionar public fiind.
Repet, cine l-a consiliat s-a folosit de el sa intareasca sistemul represiv de tip neo-sovietic si apoi sa-l compromita, stiind ca e vulnerabil.
Pe langa fals si uz de fals pentru ca-l poate lua Kovesi, iata si alte infractiuni pentru care poate fi linistit acuzat:
Articolul 244
Înşelăciunea
(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
(2) Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(3) Împăcarea înlătură răspunderea penală.
Articolul 295
Delapidarea
(1) Însuşirea, folosirea sau traficarea de către un funcţionar public, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.
(2) Tentativa se pedepseşte.
Articolul 301
Conflictul de interese
(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.
Articolul 326
Falsul în declaraţii
Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.