spot_img
21 C
București
joi, august 11, 2022
AcasăEconomieCINE ÎNGROAPĂ PORTURILE DE PE DUNĂRE? Primarul PSD din Turnu Severin îl...

CINE ÎNGROAPĂ PORTURILE DE PE DUNĂRE? Primarul PSD din Turnu Severin îl acuză pe fostul ministru PSD al Transporturilor. DE CE NU PROFITĂ ROMÂNIA DE TURIȘTII DE PE VASELE DE CROAZIERĂ DE PE DUNĂRE?

-

Primarul PSD din Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, l-a acuzat duminică în emisiunea Controverse realizată la B1 de Andrei Bădin pe fostul ministru al transporturilor Răzvan Cuc (PSD) că nu ar fi făcut toate demersurile necesare pentru revenirea porturilor turistic și comercial din localitate în administrarea municipalității.

- Reclama -

Marius Screciu este unul din cei 5 primari PSD de municipii care a câștigat alegerile prezidențiale.

La finalul anului trecut, Răzvan Cuc în ultimele luni de mandat în fruntea Ministerului Transporturilor a anunțat că sprijină demersurile pentru revenirea a 5 porturi din județul Mehedinți la administrațiile locale, dar nu a finalizat procedura. Porturile de pe Dunăre se află în administrarea unei structuri de stat din Giurgiu.

Datorită faptului că nu a primit porturile din Turnu Severin în administrare, Primăria condusă de Marius Screciu a concesionat un ponton unei firme mari de incoming specializată în croaziere care să aducă turiști. Anul acesta vor sosi circa 3000 de turiști, iar anul viitor se așteaptă 20.000-25.000, urmând ca în anii următori numărul acestora să crească și în funcție de programele turistice care pot fi organizate. Turiștii vor urca de pe ponton cu un lift în Muzeul Porților de Fier. Lângă se află și piciorul portului lui Apolodor.

ÎNREGISTRAREA INTERVENȚIEI PRIMARULUI MARIUS SCRECIU:

Datorită administrației proaste făcută de compania din Giurgiu și a prețurilor mari până în prezent vasele de croazieră de pe Dunăre, circa 400 pe an, acostau în principal în Serbia și dezavantajau din toate punctele de vedere porturile românești.

Sunt foarte mulți bani europeni pentru dezvoltarea porturilor și această companie din Giurgiu nu a făcut nimic pentru portul din Severin. Aflăm și noi că nu trăim sub pământ: acolo se succed tot felul de oameni de partid, ba PSD, ba PNL, dar pe nimeni nu interesează porturile pe care le-au în subordine. Este păcat pentru că există din multe puncte de vedere posibilitatea ca aceste porturi să se dezvolte: și turistic și comercial. Dar nu se vrea. Au salarii mari și acestea provin din activitatea portului din Turnu Severin. Ei încasează să dea niște salarii, nu să dezvolte portul. Am avut încredere în domnul Cuc, dar impresia mea noastră acum este că ne-a păcălit puțin. Fiind din Giurgiu cred că a învins patriotismul local și a lăsat porturile pentru cei de acolo, a afirmat în emisiune primarul din Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

Este un lucru foarte bun din punct de vedere economic și turistic realizarea pontonului. Lucrurile merg și pe orizontală: câștigă și firmele de turism, și cei care oferă suverinuri. restaurantele și așa mai departe. Toată lumea câștigă, a declarat primarul Marius Screciu.

În emisiune, senatorul Ecaterina Andronescu, originară din Mehedinți, a anunțat că vrea să inițieze un proiect de lege pentru ca administrațiile locale să primească porturile. În pauza emisiunii, ea a vorbit telefonic cu ministrul Economiei, Virgil Popescu, și el originar din Turnu Severin, care i-a promis sprijin.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...