spot_img
9.5 C
București
duminică, septembrie 25, 2022
AcasăExterneCine e partenerul cheie din Balcani al președintelui Consiliului European

Cine e partenerul cheie din Balcani al președintelui Consiliului European

-

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, i-a transmis felicitări şi i-a urat succes prim-ministrului bulgar Boiko Borisov, aflat la al treilea mandat în funcţie. El și-a exprimat satisfacția legată de colaborarea de-a lungul anilor și încrederea în continuarea unei cooperări fructuoase și constructive.

- Reclama -

Într-o conversație telefonică cu Borisov, Tusk a salutat atitudinea responsabilă a guvernului față de pregătirea președinției bulgare a Consiliului UE în 2018 și dorinţa ca temele europene să fie unele dintre cele mai importante pe agenda cabinetului. Potrivit preşedintelui Consiliului European, aceasta reprezintă o posibilitate pentru Bulgaria de a avea un rol constructiv în abordarea provocărilor și apărarea valorilor europene comune. „Contez pe dumneavoastră şi pe guvernul bulgar ca partener-cheie pentru stabilitate în Balcani„, a declarat Tusk. Borisov a subliniat că țara sa rămâne un apărător consecvent al integrării euro-atlantice și susţine participarea activă a Bulgariei la activitatea comună pentru dezvoltarea cu succes a UE.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...