spot_img
23.5 C
București
duminică, iunie 4, 2023
AcasăUncategorizedCine e negociatorul trimis de China la Moscova și Kiev

Cine e negociatorul trimis de China la Moscova și Kiev

-

Planurile de pace ale Ucrainei și ale Chinei au găsit un teren comun după ce președintele ucrainean Zelenski l-a sunat pe liderul chinez Xi, a declarat secretarul de presă al lui Volodymyr Zelensky, Serhiy Nikiforov, la postul Rada TV.

- Reclama -

Xi nu a vrut să îl sune pe Zelenski, dar președintele ucrainean l-a sunat pentru a discuta planul de pace chinez care e agreat de Moscova.

„A avut loc un schimb de opinii. Șeful RPC a prezentat deja personal planul de pace chinez, Volodymyr Zelensky a vorbit despre formula sa de pace. E bine că există niște puncte de intersecție. Aceasta se referă la neutilizarea armelor nucleare, precum și faptul că instalațiile nucleare de stat nu pot fi luate ostatici. Cu ele pot începe și dezvolta un dialog”, a spus el.

„Să vedem cu ce va veni el (fostul ambasador chinez în Rusia Li Hui-n.red.). Din câte am înțeles, va ajunge să ne cunoască mai detaliat poziția, suntem foarte pozitivi”, a rezumat Nikiforov. 

Li Hui va face vizita la Moscova și Kiev la o dată neprecizată.

Volodymyr Zelenskyy a spus că conversația telefonică cu președintele chinez Xi Jinping a durat o oră, au fost discutate o serie de probleme de actualitate. ț

„Am avut o conversație telefonică cu președintele chinez Xi Jinping. În timpul unei conversații de o oră, am discutat întreaga gamă de probleme de actualitate în relațiile bilaterale. Am acordat o atenție deosebită modalităților de posibilă interacțiune pentru a stabili o pace justă și durabilă pentru Ucraina”, a scris Zelensky pe canalul său Telegram. În plus, potrivit lui Zelensky, a fost vorba și despre modalități de consolidare a parteneriatului ucrainean-chinez. „China a fost partenerul comercial numărul unu al Ucrainei . Cred că conversația noastră de astăzi va da un impuls puternic revenirii, păstrării și dezvoltării acestei dinamici la toate nivelurile”, a rezumat Zelensky.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img