spot_img
22.2 C
București
duminică, octombrie 2, 2022
AcasăAnalizeCine deține clubul de golf unde Iohannis a trimis poporul la golf

Cine deține clubul de golf unde Iohannis a trimis poporul la golf

-

Clubul de golf „Profesor Paul Tomiță” din Pianu de Jos, județul Alba, unde președintele Klaus Iohannis a participat sâmbătă la decernarea premiilor unei competiții de profil și la prezentarea noului model Dacia Duster, în cadrul unui eveniment organizat de Dacia Renault, a fost înființat în 1997 și este înregistrat juridic ca asociație non-profit, raportând pe anul trecut venituri totale de aproape 567.000 lei și un excedent (profit) de circa 273.000 lei, relevă date analizate de Profit.ro.

- Reclama -

În urmă cu 4 ani, președintele inaugura terenul de golf din Teleac, tot județul Alba, de 15 milioane euro, club fondat de familia Popa, deținătoarea companiei Transavia, specializată în producția de carne de pui.

Consiliul de Conducere al asociației îl are ca președinte pe antreprenorul din Alba Ioan Istrate, unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din județ, cel care a lansat mărcile de înghețată Polar, Autentic și Fulg de Nea și care anul trecut s-a retras total din acționariatul producătorului de înghețată Alpin 57 Lux, în favoarea grupului leton Food Union, controlat de magnatul rus Andrey Beskhmelnitsky. Istrate deține și mai multe afaceri imobiliare, atât rezidențiale, cât și de birouri și comerciale.

Vicepreședinte al clubului de golf „Paul Tomiță” este Dan Pricăjan, fost prefect și subprefect al județului Hunedoara în perioada Guvernului Tăriceanu, iar ulterior (până în 2017) – inspector guvernamental în cadrul SGG. Membru PNL, el a candidat în 2017 pentru funcția de președinte al filialei municipale Deva a partidului. Conform termene.ro, Pricăjan deține și reprezentanțele Dacia-Renault din Deva și Orăștie, prin firma Aurocar 2002 SRL, un business cu rulaj anual de peste 10 milioane lei.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...