spot_img
14.8 C
București
duminică, mai 19, 2024
AcasăDezvaluiriCine ar putea fi viitorul ambasador SUA în România: Are afaceri cu...

Cine ar putea fi viitorul ambasador SUA în România: Are afaceri cu familia unui politician român

-

Jurnalistul Dan Andronic a publicat pe blogul său o informație despre o posibilă înlocuire a actualului ambasador al SUA în România, acesta vehiculând și numele celui care l-ar putea înlocui.

„O bârfă cu parfum de credibilitate. Viitorul ambasador al SUA la Bucuresți va fi John Rakolta jr. El este consulul onorific al României în Detroit.Născut în SUA, într-o familie de emigranţi români din Ardeal, Rakolta patronează compania de construcţii Walbridge International din Detroit. Este un suporter înfocat şi un finanţator important al Partidului Republican din America”, a publicat jurnalistul Dan Andronic pe blogul său.

- Advertisement -

Dar nu numai…

El este și mormon.

- Advertisement -

În 1989, firma sa de construcții avea contracte în valoare de aproape 500 de milioane de dolari, conform unei știri apărute la aceea vreme în The Washington Post.

Este un suporter înfocat şi un finanţator important al Partidului Republican din America.  Este bun prieten cu fostul candidat republican la preşedinţia SUA, Mitt Romney, pe care îl cunoaşte de aproape 40 de ani şi cu care, pentru o perioadă, a fost rudă prin alianţă.

În 2008, a fost șeful financiar al campaniei lui Romney.

Ronna Romney, sora soției lui Rakolta, Terry Rakolta, a fost căsătorită cu fiul lui Mitt Romney.

Terry Rakolta este cunoscută în SUA ca o activistă împotriva emisiunilor tv cu obscenități.

S-a implicat şi în campaniile electorale din România, din 2004 şi 2009, susţinându-l pe Mircea Geoană, cel care, în 1997 – fiind ambasador în SUA – l-a numit consul onorific în Detroit.

În 2015, Rakolta a susținut campania lui Marco Rubio presidential campaign, 2016.

În 2003, a participat la cumpărarea uzinei MEFIN Sinaia, deţinând 50% din offshore-ul cipriot DCI Walbridge Partners, care a preluat această întreprinderea de la statul român. (O parte din offshore-ul respectiv a fost deţinută, de la început, de Gheorghe Barba, vărul Mihaelei Geoană). În prezent, compania lui Rakolta, Walbridge International din Detroit, mai are doar 19,4% din părţile sociale ale acestui offshore, care deţine 79% din MEFIN Sinaia. Rakolta mai deţine oficial, în prezent, aproximativ  15,3%.

JOHN RAKOLTA JR este membru al Aspen România condus de Mircea Geoană.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img