Cine amenință în numele lui Iohannis

0
222

Eurodeputatul PNL Rareș Bogdan a făcut aseară o afirmație de o gravitate greu imaginabilă, la România TV, prin care sugerează că România e aproape de intrarea într-o rutină politică de tip mafiot.
Chestionat, astfel, despre impresia pe care i-a făcut-o declarația liderului USR, Dan Barna, în fața președintelui Klaus Iohannis privind refuzul de a-l susține pentru un nou mandat, Rareș Bogdan a făcut o afirmație stupefiantă, transmite Inpolitics.

”Faptul că domnul Barna anunță că nu îl susține pe domnul Iohannis, nu încurcă cu nimic lucrurile, dar permiteți-mi să mă îndoiesc că vreun politician din România, din Opoziție, își permite să îi spună lui Klaus Iohannis în față: Nu vă susțin. Domnul Barna e din Sibiu și îl cunoaște foarte bine pe domnul Iohannis și știe că el uită greu. E o persoană care prinde extrem de repede și uită extrem de greu. Permiteți-mi să mă îndoiesc că a avut loc dialogul dintre domnul Barna și domnul Klaus Iohannis. Eu spun că e bine ca teribilismele să înceteze pentru că nu cred că cineva din Opoziție își permite să vorbească așa cu Klaus Iohannis. Are o forță electorală și o statură politică și e greu să te duci mai ales în Palatul Cotroceni și să îi spui asta. Permiteți-mi să mă îndoiesc”, a spus liberalul, un apropiat al directorului SRI, Eduard Hellvig, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

Formularea: ”Mă îndoiesc că vreun politician din România își permite să îi spună lui Klaus Iohannis în față: Nu vă susțin, pentru că el uită greu” trimite clar și fățiș la o amenințare de tip mafiot că președintele îi va pedepsi pe toți cei care îi încurcă planurile electorale, probabil o premieră în politica post-decembristă.