spot_img
23.7 C
București
vineri, aprilie 12, 2024
AcasăDezvaluiriCine a mai fost la tăierea porcului în curtea SRI cu Dragnea,...

Cine a mai fost la tăierea porcului în curtea SRI cu Dragnea, Kovesi și Coldea/ REPLICA LUI DRAGNEA: „Sincer nu am chef să vorbesc despre asta acum”

-

Florian Coldea, Laura Codruta Kovesi, Liviu Dragnea și Sebastian Ghita au participat la tăierea unui porc la Crăciunul din 2013 într-o vilă a SRI, a declarat la postul de televiziune NCN din Cluj directorul Evenimentului Zilei, Dan Andronic.

Porcul, a spus Andronic, ar fi fost adus de liderul PSD, Liviu Dragnea, iar Victor Ponta nu ar fi participat la acel eveniment.

- Advertisement -

A fost cu tuica fiarta, cu tot tacamul. Voi detalia toate astea luni, a anunțat Dan Andronic.

- Advertisement -

Dan Andronic a fost invitat într-un talk show la NCN Cluj împreună cu Ion Cristoiu.

UPDATE, DEZVĂLUIRILE FĂCUTE DE DAN ANDRONIC, LUNI ÎN EVENIMENTUL ZILEI:

Pe lângă Liviu Dragnea, la întreaga operațiune au mai participat, potrivit jurnalistului, angajați SRI din departamentul de Logistică, respectiv bucătari, ospătari.

“Invitații lui Florian Coldea au fost: George Maior – șeful SRI, Laura Codruța Kovesi – șefa DNA, Sebastian Ghiță – deputat PSD, Victor Ponta – președinte PSD și premier în exercițiu, Gabriel Oprea – viceprim-ministru, președinte UNPR și ministrul Apărării, Vasile Dîncu, membru PSD”, adaugă el.

“Victor Ponta nu a participat de la început, întrucât duminica în general se ducea la baschet, unul din martori mi-a declarat că acesta ar fi ajuns în jurul orei 15.00 la T14. Cheful a durat până după-amiaza, iar Laura Codruța Kovesi a participat activ la toate fazele. Cu alte cuvinte, șefa DNA și Liviu Dragnea au mâncat șorici proaspăt tăiat de cel din urmă și s-au întreținut extrem de cordial. În sensul în care au mâncat și au băut”, mai scrie Andronic.

UPDATE: Liviu Dragnea a refuzat luni seara sa comenteze informatiile publicate DE Evenimentul Zilei, potrivit carora sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, liderul PSD, omul de afaceri Sebastian Ghita si prim-adjunctul directorului SRI, Florian Coldea, au mancat pomana porcului in curtea unei vile SRI in care locuia Coldea, in decembrie 2013.

„Sincer nu am chef sa vorbesc despre asta acum”, a replicat Dragnea, la intrebarile ziaristilor.

FRAGMENTE DIN DEZVĂLUIRI:

Cum i-a mancat Kovesi porcul lui Dragnea. Actiunea se petrece in decembrie 2013. Mai precis, intr-o duminica, 22 decembrie 2013, dupa cum ne-a declarat unul din cei invitati. O parte au fost anuntati prin Telefonul Operativ (T.O.) de catre generalul Florian Coldea, altii direct. Locul unde trebuiau sa se intalneasca era curtea celebrei vile conspirative a SRI, respectiv T14. Acolo, intr-una din case, locuia prim-adjunctul SRI Florian Coldea.

(…)

Incerc sa dau raspuns principalelor intrebari.

Cand: Actiunea se petrece in decembrie 2013. Mai precis, intr-o duminica, 22 decembrie 2013. Unde: in celebra vila conspirativa a SRI, respectiv T14. Acolo, intr-una din case, locuia prim-adjunctul SRI Florian Coldea. Cine: Laura Codruta Kovesi, la acel moment era Procuror Sef al Directiei Nationale Anticoruptie. Liviu Dragnea, om politic, secretar general al PSD. Starea juridicaLiviu Dragnea era inculpat si trimis in judecata de catre parchetul condus de Laura Codruta Kovesi in Dosarul Fraude la Referendum inca din 7 octombrie 2013. Primul termen, la ICCJ avusese loc inca din 7 octombire 2013. Sebastian Ghita era cercetat de DNA, dar dosarele nu erau inca personalizate, avea insa un proces, Tracia-Asesoft in derulare la ICCJ, unde era inclupat.

(…)

-nu era prima Pomana Porcului la care participau toti. Avusese loc cel putin inca una in 2012. Iar acolo Ponta a participat.

-noutatea era ca acum, in 2013, porcul a fost adus de Liviu Dragnea.

-a fost sacrificat de el, in curtea vilei SRI, denumita conspirativ T14. Acolo locuia prim-adjunctul SRI Florian Coldea.

-operatiunea a inceput in jurul orei 08.00, cu Dragnea taind porcul cu mana lui, iar invitatii au inceput sa soseasca in jurul orelor 11.00.

-pe langa Liviu Dragnea la intreaga operatiune au mai participat angajati SRI din departamentul de Logistica, respectiv bucatari, ospatari.

invitatii lui Florian Coldea au fost: George Maior – seful SRI, Laura Codruta Kovesi – sefa DNA, Sebastian Ghita – deputat PSD, Victor Ponta – presedinte PSD si premier in exercitiu, Gabriel Oprea – viceprim-ministru, presedinte UNPR si ministrul Apararii, Vasile Dancu – membru PSD.

-Victor Ponta nu a participat de la inceput, intrucat duminca in general se ducea la baschet, unul din martori mi-a declarat ca acesta ar fi ajuns in jurul orei 15.00 la T14.

cheful a durat pana dupa-amiaza, iar Laura Codruta Kovesi a participat activ la toate fazele.

cu alte cuvinte sefa DNA si Liviu Dragnea au mancat sorici proaspat taiat de cel din urma si s-au intretinut extrem de cordial. In sesnul in care au mancat si au baut.

(…)

Ce ne spune in 2017, procurorul sef al DNA Laura Codruta Kovesi?

‘Niciodata nu am incalcat nici legea si nici codul deontologic prin ceea ce am facut ca magistrat. Inerent, in activitatea de reprezentare a unei institutii, poti sa participi la evenimente private sau la evenimente publice unde esti invitat in calitate de reprezentant al acelei institutii. In rest, toate aceste acuzatii care vin de la inculpati eu nu o sa le comentez nici pe viitor si nu le-am comentat nici pana acum’.

Adica, in duminica dinaintea Craciunului, Procurorul Sef al DNA a participat la invitatia prim-adjunctului SRI la o intalnire cu premierul, seful SRI, secretarul general al PSD si alti oamneni politici in calitate oficiala?

Pai, inteleg ca Laura Codruta Kovesi este in misiune tot timpul, iar Pomana Porcului de la Vila lui Coldea avea caracterul unei anchete. Sau poate ca incerca sa-l convinga pe Liviu Dragnea sa se declare vinovat?

Concluzia?

Putin spus, penibil! Este rusinos modul in care un magistrat poate dezinforma opinia publica, voit, cu dispret si sange. De la Sufrageria lui Oprea din 2009 la Pomana Porcului a lui Dragnea din 2013, trecand prin via lui Ghita, Laura Codruta Kovesi a fost bagata in toate combinatiile politice si operative posibile.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img