spot_img
4.7 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăhighlightCIA a dat mita guvernelor care au permis inchisorile secrete, inclusiv in...

CIA a dat mita guvernelor care au permis inchisorile secrete, inclusiv in Romania

-

Un pasaj al raportului Senatului american despre activitatea CIA arată că, în 2003, în statul în care a existat ”Detention Site Black”, Agenția Centrală de Informații – CIA a dat bani ”până la cele mai înalte niveluri ale Guvernului” pentru a-și asigura ”cooperarea și sprijinul”, relateaza Sursa Zilei. Aceasta mentiune, ”Detention Site Black”, apare in privinta Romaniei.

spagacia

- Advertisement -

”În 2003, Sediul Central al CIA a cerut Stației CIA din (…) să identifice căi de sprijin pentru (…) în (…) pentru a le demonstra lui (…) și celor mai înalte straturi ale Guvernului [țării, blurat] că apreciem mult cooperarea și sprijinul lor pentru programul de detenție. Stația a răspuns cu o listă de nevoi de (x) milioane de dolari. Sediul central al CIA a transmis Stației cu (y) milioane de dolari mai mult decât s-a cerut pentru scopurile acestei finanțări. Deținuții CIA au fost transferați la Detention Site Black din statul (…) în toamna anului 2003”, se arată în raport.

spagacia2

- Advertisement -

În dreptul cifrelor, este blurat un singur caracter, din punctul de vedere al spațiului de redactare. Asta înseamnă că suma trimisă de CIA (x+y) variază între 2 și 18 milioane de euro, mai arata Sursa Zilei.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img