Chinezii vor să profite de poziția strategică a Bulgariei pe căile ferate

0
132
(150901) -- SHENYANG, Sept. 1, 2015 (Xinhua) -- A high-speed train arrives at the Dandong Railway Station in Dandong, northeast China's Liaoning Province, Sept. 1, 2015. The 208-kilometer-long high-speed railway linking Shenyang and Dandong began operation on Tuesday. (Xinhua/Yao Jianfeng) (zwx)

Investitori chinezi şi-au exprimat intenţia de a colabora cu Căile Ferate Bulgare. Acesta a fost concluzia întâlnirii pe care premierul bulgar interimar, Ognian Gherdjikov, a desfăşurat-o cu Luo Chongfu, vicepreşedintele uneia dintre cele mai mari companii chineze, CRRC, transmite Darik News.

Chinezii au subliniat faptul că locația strategică a Bulgariei ar permite posibilitatea construirii unei baze a companiei care să deservească toți clienții corporației din Europa.

Compania este lider mondial în producția de echipamente de transport. Prim-ministrul Gherdjikov a declarat că unul dintre principalele obiective ale guvernului interimar este de a menține un mediu de afaceri bun, care să conducă la creșterea investițiilor, ca premisă pentru îmbunătățirea performanței și bunăstării economice.