spot_img
22.2 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăAnalizeChinezii i-au mutat pe criticii duri ai Americii din posturile cheie din...

Chinezii i-au mutat pe criticii duri ai Americii din posturile cheie din Ministerul de Externe

-

China l-ar putea numi pe viceministrul de externe Xie Feng drept ambasador în Statele Unite. Misiunea trimisului va fi de a îmbunătăți relațiile bilaterale afectate de disputele legate de Taiwan și comerț, precum și de revendicările reciproce de supremație pe mare. Pandemia de coronavirus a afectat negativ economia chineză, așa că Beijingul trebuie să normalizeze relațiile cu SUA, cel mai mare partener comercial al său. Acesta este motivul pentru care Ministerul de Externe al Chinei i-a mutat pe critici aspri la adresa Washingtonului în alte poziții, notează Nezavisimaya Gazeta.

Președinții Joe Biden al Statelor Unite și Xi Jinping al Chinei au purtat discuții în timpul summitului G20 din Indonezia din noiembrie, a subliniat profesorul de la Universitatea Sichuan, Pang Zhongying. Secretarul de stat al SUA Antony Blinken este de așteptat să viziteze China pentru a face un alt efort pentru a preveni o creștere a tensiunilor. Călătoria sa va deschide calea pentru întâlniri între secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, trimisul pentru climă John Kerry și secretarul Apărării Lloyd Austin și oficialii chinezi. În cele din urmă, Xi Jinping este de așteptat să viziteze San Francisco în noiembrie pentru un eveniment de Cooperare Economică Asia-Pacific (APEC).

- Advertisement -

Cât de reale sunt schimbările în politica Beijingului? „Nu trebuie supraestimată schimbarea ambasadorilor. Aceștia sunt numiți în conformitate cu regulile Ministerului de Externe. Tendințele în acest domeniu sunt mai degrabă determinate de faptul că situația economică din țară nu este deosebit de pozitivă”, spune Alexander Lukin, director științific al Academiei Ruse de la Institutul de Științe din China și Asia Contemporană.

„Totuși, au loc schimbări de politică într-adevăr. Xi Jinping obișnuia să vorbească despre necesitatea de a acționa dur, căutând să-și consolideze poziția în cadrul partidului și să sporească sprijinul public, deoarece oamenii salută determinarea și fermitatea în această problemă. Cu toate acestea, după ce Xi a fost reales pentru al treilea mandat la congresul partidului, problema puterii a fost rezolvată și acum este mai rezonabil să se urmeze un curs mai blând, asigurându-se că investițiile directe occidentale vor începe din nou să se reverse în China”, a concluzionat expertul.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img