spot_img
24.1 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăActualitateChina: SUA au dezvoltat arme biologice împotriva unor etnii

China: SUA au dezvoltat arme biologice împotriva unor etnii

-

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, Wang Wenbin, a acuzat Statele Unite că au dezvoltat arme biologice împotriva unor etnii concrete, scrie publicația Newsweek. Declarația înaltului diplomat chinez a venit ca răspuns la comentariul secretarului de stat american Anthony Blinken, care, anterior, s-a declarat „îngrijorat” în legătură cu informațiile potrivit cărora autoritățile Chinei ar fi colectat masiv, chipurile, probe de ADN de la populația tibetană.

Adresându-se jurnaliștilor, purtătorul de cuvânt al MAE chinez a criticat afirmația lui Anthony Blinken conform căreia China colectează date despre genomul uman al minorităților etnice din provincia tibetană Xizang pentru a controla și monitoriza și mai mult locuitorii acestei regiuni, susține Newsweek.

„Aceste afirmații nu suportă nicio critică și nu reprezintă altceva decât o încercare de a crea știri de senzație”, a declarat diplomatul chinez referindu-se la comentariile colegului american. Wang Wenbin a subliniat că în China este respectată legea, care protejează viața privată a tuturor cetățenilor săi, indiferent de originea lor etnică, scrie autorul articolului.

- Advertisement -

Potrivit reprezentantului MAE chinez, Statele Unite însele colectează masiv și utilizează informații genomice. Wang s-a referit, în acest sens, la un articol din The Wall Street Journal care susținea că Pentagonul a dezvoltat planuri de cercetare pentru a-și lovi inamicii cu ajutorul armelor modificate genetic. Diplomatul chinez le-a explicat jurnaliștilor că este vorba despre date genomice ale chinezilor din Asia, ale arienilor europeni și ale arabilor din Orientul Mijlociu, care sunt colectate de militarii americani.

Wang a citat, de asemenea, agenția de știri de stat rusă RT și care, într-un articol din 2017 a anunțat că Comandamentul pentru Instruire a Forțelor Aeriene ale SUA „a lansat odată o licitație pentru a obține mostre de acid ribonucleic (ARN) și lichid sinovial de la ruși”. Potrivit purtătorui de cuvânt al MAE chinez, „este clar cine este cel care folosește informațiile genomice în scopuri secrete”.

- Advertisement -

În 2017, Bo Downey, reprezentant al Comandamentului Forțelor Aeriene ale SUA, a declarat pentru RIA Novosti că Centrul de Cercetare al Forțelor Aeriene ale SUA a efectuat studii ale aparatului musculo-scheletic pentru a identifica biomarkeri ai diferitelor leziuni. Potrivit militarului, întrucât setul de date inițial trimis de compania americană includea mostre colectate în Rusia, al doilea set necesita, de asemenea, eșantioane rusești, a rezumat Newsweek.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img