spot_img
20.6 C
București
luni, octombrie 3, 2022
AcasăAnalizeChina nervoasă după ce guvernatorul Arizonei a ajuns în Taiwan: Beijingul se...

China nervoasă după ce guvernatorul Arizonei a ajuns în Taiwan: Beijingul se opune ferm oricăror schimburi oficiale între SUA și Taiwan 

-

Beijingul se opune ferm oricăror schimburi oficiale între SUA și Taiwan și îndeamnă factorii de decizie din SUA să respecte politica O singură China și să nu mai trimită semnale înșelătoare forțelor separatiste taiwaneze, a declarat marți pentru TASS purtătorul de cuvânt al ambasadei Chinei la Washington, Liu Pengyu. , când a fost solicitat un comentariu cu privire la vizita guvernatorului Arizona Doug Ducey în Taiwan.

„Partea chineză se opune ferm schimburilor oficiale ale SUA cu regiunea Taiwan, sub orice formă și sub orice nume. Îndemnăm politicienii americani relevanți să respecte principiul unei singure Chine și cele trei comunicate comune China-SUA, să oprească imediat toate formele oficiale. interacțiunile cu Taiwan și încetează imediat să trimită semnale greșite forțelor separatiste de „independență a Taiwanului”,” a spus Liu.

China va continua să ia măsuri ferme pentru a apăra cu hotărâre suveranitatea națională și integritatea teritorială, a subliniat el.

„Chestiunea Taiwanului a fost întotdeauna cea mai importantă și cea mai sensibilă problemă din centrul relațiilor China-SUA. Nu ne vom frământa în a ne opune activităților separatiste ale independenței Taiwanului și interferențelor externe”, a subliniat Lyu.

Republicanul Ducey a sosit marți mai devreme în Taiwan. Potrivit agenției centrale de știri a insulei, în timpul șederii sale de trei zile, Ducey se va întâlni cu șeful administrației taiwaneze Tsai Ing-wen și cu ministrul de externe Joseph Wu și va lua parte la Ziua Afacerilor Americane. De asemenea, Ducey plănuiește să viziteze companii de semiconductori și universități care formează specialiști în acest domeniu.

Potrivit unor observatori, sosirea lui Ducey se va adăuga tensiunilor dintre Beijing și Washington, care au fost provocate de o serie de vizite la Taipei ale delegațiilor americane de diferite ranguri în ultima lună.

În perioada 2-3 august, președintele Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi, a vizitat insula, ceea ce a atras o reacție puternică din partea Beijingului. Au urmat exerciții militare la scară largă în jurul Taiwanului. În perioada 14-15 august, o delegație de parlamentari americani condusă de senatorul Ed Markey (democrat din Massachusetts) a efectuat o vizită în Taiwan. După aceea, guvernatorul Indianei Eric Holcomb (republican) și senatorul Marsha Blackburn (republican din Tennessee) au vizitat Taipei. China consideră astfel de vizite drept provocări și amestecuri în afacerile sale interne.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...