spot_img
12.7 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăAnalizeChina: Europa, cel mai mare perdant în urma crizei din Ucraina, giganții din...

China: Europa, cel mai mare perdant în urma crizei din Ucraina, giganții din industria militară americană-marii câștigători, SUA a primit în martie doar 12 refugiați ucraineni

-

Fiind generatorul crizei din Ucraina, SUA a primit în luna martie doar 12 refugiați ucraineni, în ciuda tuturor promisiunilor făcute în privința ajutorului umanitar. După izbucnirea conflictului armat între Rusia și Ucraina, giganții din industria militară din SUA au crescut prețurile la acțiuni pe piață bursieră. În cele aproape două luni de la debutul conflictului, lumea vede clar cine a privit cu nepăsare cum arde focul de dincolo de mal și chiar încearcă să tragă foloase din conflict, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din China, Zhao Lijian.

Afirmația a fost făcută în condițiile în care comisarul UE pentru afaceri economice, Paolo Gentiloni, a declarat joi că, după producerea conflictului dintre Rusia și Ucraina, creșterea drastică a prețurilor la produsele vrac a dus inflația la un nou nivel record, legăturile comerciale întrerupte au accentuat presiunea asupra lanțului de aprovizionare, iar încrederea consumatorilor este în scădere vizibilă. Toate acestea generează un impact major, profund și de durată asupra economiei europene. Europa va fi cel mai mare perdant în urma crizei din Ucraina.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img