spot_img
30.3 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăAnalizeChina despre Biden: Total iresponsabil

China despre Biden: Total iresponsabil

-

China a calificat joi drept ‘total iresponsabile’ comentariile preşedintelui american Joe Biden făcute public în cursul unui interviu în cadrul căruia a afirmat că omologul său chinez Xi Jinping se confruntă cu ‘probleme enorme’, mai ales în plan economic, relatează France Presse conform Agerpres.

‘Aceste remarci sunt total iresponsabile şi încalcă regulile de bază ale etichetei diplomatice’, a declarat Mao Ning, purtătoare de cuvânt a Ministerului chinez de Externe.

‘China îşi exprimă nemulţumirea profundă şi ferma sa opoziţie’, a afirmat ea în conferinţa de presă regulată.

‘Găsiţi-mi un singur lider mondial dispus să facă schimb de locuri cu Xi Jinping… Eu nu găsesc niciunul’, a spus preşedintele Biden într-un interviu acordat miercuri canalului public american PBS.

‘Acest om are probleme enorme’, în special ‘o economie care nu funcţionează foarte bine’, a apreciat el, adăugând că liderul chinez are totuşi ‘mult potenţial’.

Menţionând că sprijinul chinez pentru Rusia a fost relativ discret, Joe Biden a subliniat că, contrar a ceea ce ‘toţi au presupus’ la începutul invaziei ruse împotriva Ucrainei, Beijingul nu s-a angajat ‘pe deplin’ faţă de Moscova.

O rezervă, potrivit lui, legată de dorinţa lui Xi Jinping de a nu avea aceeaşi soartă ca Rusia, care a fost supusă unor sancţiuni economice dure din partea Occidentului.

‘L-am sunat în această vară pentru a-i spune: ‘Nu este o ameninţare, ci doar o observaţie: priviţi la ceea ce a ajuns Rusia” a relatat miercuri Biden.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img