spot_img
0.1 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023
AcasăAnalizeChina: Cine este cel care încalcă ordinea internațională, care este dependent de...

China: Cine este cel care încalcă ordinea internațională, care este dependent de „diplomația de constrângere”, care încalcă drepturile omului în întreaga lume și monitorizează lumea? 

-

Într-un document intitulat „Falsificări și fapte în cunoașterea Chinei de către SUA”, prezentat de Ministerul chinez de Externe, sunt evidențiate fapte și cifre pentru a demonstra înșelăciunea, ipocrizia și nocivitatea politicii SUA față de China, transmite Radio China.

- Reclama -

RELATAREA RADIO CHINA:

Cine este cel care încalcă ordinea internațională, care este dependent de „diplomația de constrângere”, care încalcă drepturile omului în întreaga lume și monitorizează lumea? În document sunt enumerate 21 de erori în politicile SUA la adresa Chinei, fiind aduse argumente detaliate pentru a prezenta adevărul, astfel încât lumea să poată vedea clar că SUA sunt sursa haosului mondial, generatorul diplomației de constrângere, cel mai mare abuzator al drepturilor omului și cea mai mare țară a hackerilor.

Între minciunile americane, afirmația potrivit căreia „China reprezintă cea mai gravă provocare pe termen lung pentru ordinea internațională” este cea mai vicioasă. În schimb, afirmația că „SUA sunt apărătoarele legii, regulilor, principiilor și instituțiilor internaționale” este cu totul ipocrită.

În calitate de membră fondatoare a Națiunilor Unite, China este prima țară care a semnat Carta ONU, țara care trimite cel mai mare număr de forțe de menținere a păcii dintre membrii permanenți ai Consiliului de Securitate și al doilea cel mai mare contributor la menținerea păcii ONU. De la propunerea inițiativei „O Centură și un drum”, până la propunerea de dezvoltare și securitatea globală, China a încercat să găsească modalități de a rezolva multe probleme în fața lumii și de a proteja ferm ordinea internațională. Herman Laurel, fondatorul Institutului de Cercetare a Politicii BRICS din Filipine, a arătat că China este o adevărată practicantă a multilateralismului.

În schimb, SUA, în cei peste 240 de ani de istorie, nu au purtat războaie în doar 16 ani, ceea ce o face „cea mai războinică țară din istoria lumii”. La data de 20 Iunie a fost marcată a 22-a Zi Mondială a Refugiaților. Numărul total de refugiați, solicitanți de azil și persoane strămutate care fug de conflicte sau persecuții a depășit pentru prima dată 100 de milioane, potrivit raportului anual publicat de agenția ONU pentru refugiați. Această cifră îngrijorătoare este rezultatul agresiunii și intervenției pe termen lung a țărilor reprezentate de SUA.

Statele Unite ale Americii sunt la fel de nefericite când vine vorba de subminarea dezvoltării globale. Punând dreptul intern mai presus de dreptul internațional, pentru a se angaja în „jurisdicția cu braț lung”, nerespectând rezoluțiile Adunării Generale a ONU, abuzând de sancțiuni și folosind hegemonia financiară și tehnologică pentru a „crea obstacole” și „bloca sectoarele cruciale” în dezvoltarea industrială din alte țări … Tot ceea ce fac SUA încalcă regulile internaționale.

După ce actuala administrație americană a preluat puterea, SUA au revenit în unele organizații și acorduri internaționale sub steagul „multilateralismului”, dar s-a dovedit că nu era altceva decât „America First” versiunea 2.0. În plus, „pseudo-multilateralismul” Statelor Unite s-a extins și în regiunea Asia-Pacific, pentru a forma așa-numitul „cadru economic indo-pacific”, în încercarea de a stabili reguli comerciale conduse de SUA și de a forța țările regionale să deconecteze de China. Acest cadru bazat pe interesul propriu al Statelor Unite va împiedica redresarea economiei mondiale post-pandemice.

Prin urmare, SUA pretind că „mențin ordinea internațională și asigură dezvoltarea secură”, dar acțiunile sale sunt contrare. Toate calomniile la adresa Chinei sunt o reflectare a ceea ce au făcut. „Ordinea internațională bazată pe reguli” pe care o promovează SUA este de fapt o politică de putere, care înlocuiește regulile internaționale general acceptate, cu reguli proprii, indiferent cât de mare este dorința de a limita dezvoltarea Chinei, de a face oamenii din întreaga lume să plătească pentru hegemonia americană.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img