spot_img
30.3 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăAnalizeChina cere SUA să returneze fondurile confiscate ilegal Afganistanului: SUA au invadat Afganistanul...

China cere SUA să returneze fondurile confiscate ilegal Afganistanului: SUA au invadat Afganistanul timp de 20 de ani. 174.000 de afgani, inclusiv peste 30.000 de civili, au fost ucişi, iar aproape o treime dintre afgani au ajuns refugiați

-

SUA trebuie să renunțe imediat la decizia ilegală de îngheţare a rezervelor Băcii Centrale a Afganistanului, să prezinte scuze şi să despăgubească poporul afgan pentru cei 20 de ani pierduţi în timpul războiului, iar ucigaşii afganilor trebuie să fie pedepsiţi conform legii, a declarat Wang Wenbin, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, conform Radio China.

Potrivit acestuia, SUA au invadat Afganistanul timp de 20 de ani. 174.000 de afgani, inclusiv peste 30.000 de civili, au fost ucişi, iar aproape o treime dintre afgani au ajuns refugiați. Mai mult de jumătate dintre afgani suferă de foamete extremă, aceasta fiind o catastrofă umanitară rar întâlnită.

SUA au distrus o țară și au ruinat viitorul unei generații. În cele din urmă, nu doar că au plecat, ci au luat și banii destinați proiectelor de salvare de care depindea poporul afgan. Acest fapt a expus pe deplin barbaria şi cruzimea aşa-numitei „ordini internaţionale bazate pe reguli”, promovate de partea americană, a mai arătat Wang Wenbin.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img