spot_img
29.5 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăAnalizeChina acuză: Celebrele mass-media occidentale "libere și profesioniste" păstrează tăcerea despre dezvăluirile...

China acuză: Celebrele mass-media occidentale „libere și profesioniste” păstrează tăcerea despre dezvăluirile lui Seymour Hersh despre Nord Stream

-

Celebrele mass-media occidentale „libere și profesioniste” păstrează tăcerea în legătură cu raportul-bombă al jurnalistului american Seymour Hersh, potrivit căruia Statele Unite se aflau în spatele exploziilor care au paralizat conductele Nord Stream, a spus vineri purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, Hua Chunying.

„Washington și acea mass-media „liberă și profesionistă” din SUA și Europa au tăcut în mod misterios despre dezvăluirea lui Hersh despre Nord Stream”, a scris ea pe Twitter. „Oare pentru că au știut asta de-a lungul timpului sau pur și simplu nu le pasă de adevăr atâta timp cât oamenii cred versiunea lor a poveștii? a întrebat Hua Chunying.

Potrivit articolului publicat miercuri, explozibili au fost plantați sub conductele Nord Stream 1 și 2 de către scafandrii US Navy sub masca exercițiului BALTOPS 22 din iunie anul trecut. Povestea a citat o sursă neidentificată, cu cunoștințe directe despre planificarea operațională, spunând că președintele american Joe Biden a autorizat personal operațiunea. Adrienne Watson, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate de la Casa Albă, a declarat pentru TASS, răspunzând la întrebarea agenției de presă, că povestea lui Hersh este total falsă și ficțiune completă.

Pe 27 septembrie 2022, Nord Stream AG a raportat daune fără precedent care au avut loc cu o zi înainte pe trei șiruri ale conductelor de gaze offshore Nord Stream 1 și Nord Stream 2. Pe 26 septembrie, seismologii suedezi au înregistrat două explozii pe traseele conductelor.

Procuratura Generală a Rusiei a lansat un dosar penal pe baza acuzațiilor de terorism internațional.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img