spot_img
28.7 C
București
sâmbătă, octombrie 1, 2022
AcasăAnalizeChina a lovit criptomonedele

China a lovit criptomonedele

-

S-a înregistrat o fluctuaţie în tranzacţiile cu criptomonede, după ce China a avertizat băncile în legătură cu folosirea acestora. La un moment dat, cea mai cunoscută criptomonedă, Bitcoin, a fost tranzacţionată la mai puţin de jumătate din valoarea maximă pe care a atins-o în aprilie, transmite BBC.

- Reclama -

Cotaţiile criptomonedelor au scăzut şi cu 20%, în mai puţin de o oră. Ulterior, monedele virtuale au recâştigat din pierderi, însă se menţin instabile. Recentele turbulenţe survin pe fondul noilor restricţii oficiale impuse folosirii criptomonedelor de băncile din China.

Corecțiile abrupte din piața criptoactivelor au “șters” peste 600 miliarde de dolari din capitalizarea monedelor virtuale în ultima săptămână. Valoarea de piață a celor peste 7.000 de criptomonede monitorizate de CoinGecko a scăzut la 1.900 miliarde de dolari, de la peste 2.500 miliarde de dolari în urmă cu o săptămână, scrie Bloomberg. Bitcoin, cea mai cunoscută și mai valoroasă monedă virtuală, a pierdut aproape 40% din capitalizare în intervalul analizat, după ce Tesla a anunțat că nu mai acceptă plățile cu moneda virtuală, Elon Musk alimentând și mai mult vânzările cu remarci contradictorii legate de investiția de 1,5 miliarde de dolari în bitcoin a producătorului auto.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...