spot_img
19.6 C
București
vineri, august 12, 2022
AcasăAnalizeChina a furat un aliat Taiwanului

China a furat un aliat Taiwanului

-

Taiwanul a promis marţi că va combate comportamentul Chinei, pe care îl consideră „din ce în ce mai mult scăpat de sub control”, după ce Taipeiul a pierdut un alt aliat în favoarea Beijingului când El Salvador a rupt legăturile cu insula şi a devenit a treia ţară care a stabilit relaţii diplomatice cu China în acest an, relatează Reuters.

- Reclama -

Taiwanul are acum relaţii oficiale doar cu 17 ţări în lume, multe dintre ele mici, naţiuni mai puţin dezvoltate din America Centrală şi Pacific, printre care Belize şi Nauru.

Vorbind la Taipei, preşedinta Tsai Ing-wen a declarat că Taiwanul nu va ceda presiunilor, descriind decizia luată de El Salvador drept o dovadă suplimentară a eforturilor Chinei de a face presiuni asupra insulei, care au inclus trimiterea de bombardiere chineze de patrulare în jurul Taiwanului.

„Ne vom întoarce înspre ţările cu valori similare pentru a lupta împreună împotriva comportamentului internaţional al Chinei din ce în ce mai mult scăpat de sub control”, a spus Tsai.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...