spot_img
6.1 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAnalizeChina a dat asigurări că se află ''tot mai aproape'' de centrul...

China a dat asigurări că se află ”tot mai aproape” de centrul scenei internaţionale

-

China a dat asigurări joi că se află ”tot mai aproape” de centrul scenei internaţionale şi a apreciat că ”marea ameninţare la adresa ordinii mondiale” o reprezintă acela care ”merge împotriva tendinţei istoriei şi se încăpăţânează să instige la confruntare şi să-i intimideze pe alţii”, o aluzie voalată la SUA, notează EFE.

- Reclama -

”Lumea a trecut prin schimbări fără precedent şi tendinţa istorică actuală este de pace, dezvoltare şi cooperare. Însă sunt anumite forţe care se încăpăţânează să păstreze mentalităţi proprii Războiului Rece”, a declarat viceministrul de externe chinez Ma Zhaoxu într-o conferinţă de presă pe marginea celui de-al XX-lea Congres al Partidului Comunist Chinez (PCCh) care are loc în această săptămână la Beijing.

Potrivit lui Ma, ”aceste forţe” – o evidentă aluzie la Washington şi la aliaţii săi cei mai apropiaţi, remarcă EFE – ”creează camarile, trasează linii ideologice, instigă la confruntare şi îşi întemeiază politica externă pe hegemonie. Sunt marea ameninţare la adresa ordinii mondiale”.

”O lume divizată nu este nimănui de folos, iar confruntarea duce doar la drumuri fără ieşire”, a adăugat el.

În aceeaşi conferinţă de presă, Shen Beili, viceministru în departamentul internaţional al PCCh, a prezentat China drept o naţiune care ”luptă pentru progresul întregii umanităţi” şi care ”se apropie tot mai mult de centrul scenei internaţionale”. Ea nu a făcut altceva decât să repete multe dintre frazele folosite sâmbăta trecută de însuşi preşedintele chinez Xi Jinping, care este şi secretar general al PCCh, la discursul de deschidere a Congresului.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img