spot_img
21.1 C
București
vineri, mai 27, 2022
AcasăAnalizeCheltuielile militare ale Rusiei au scăzut

Cheltuielile militare ale Rusiei au scăzut

-

Cheltuielile militare ale Rusiei s-au diminuat în 2017, potrivit unui raport al Institutului Internaţional de Cercetare asupra Păcii de la Stockholm (SIPRI) făcut public miercuri, o premieră în ultimii 20 de ani, din cauza sancţiunilor economice impuse ţării, relatează AFP conform Agerpres.

Rusia, care în 2016 avea al treilea buget, a coborât din nou pe poziţia a patra, în 2017. Cheltuielile sale militare au scăzut cu 20%, la 66,3 miliarde de dolari. Ţara a înregistrat ultima sa scădere în 1998, an în care se confrunta cu o importantă criză financiară.

„Modernizarea militară rămâne o prioritate în Rusia, dar bugetul militar a fost limitat de dificultăţile economice pe care le cunoaşte ţara din 2014”, a explicat Siemon Wezeman, cercetător la SIPRI. Wezeman se referă în special la sancţiunile economice impuse din 2014 de statele occidentale Rusiei, în legătură cu conflictul ucrainean.

Până în 2016, bugetul Moscovei consacrat apărării era ferit de tăierile bugetare întreprinse în alte sectoare, precum educaţia sau infrastructura.

„Nu mai este posibilă menţinerea sectorului apărării la un nivel ridicat, nici progresul acestuia”, a adăugat cercetătorul.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...