spot_img
10.6 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăDezvaluiriCEO-ul Gabriel Resources abonat la contracte cu statul. Ultimul "client" important este...

CEO-ul Gabriel Resources abonat la contracte cu statul. Ultimul „client” important este primarul USR al Timișoarei

-

Gabriel Resources, compania canadiană care a vrut aurul de la Roșia Montană, este al un pas de faliment. Acțiunile companiei au cunoscut una dintre cele mai dramatice devalorizări din istoria Bursei de Valori din Toronto, Canada, într-o singură zi.În ciuda acestei prăbușiri, lui Dragoş Tănase, preşedinte şi CEO al companiei Gabriel Resources, ii merge bine prin afacerile prin firmele proprii, majoritatea din contracte cu statul, scrie Ziua de Vest.

CE SCRIE ZIUA DE VEST:

- Advertisement -

În mediul de afaceri din România, Dragoș Tănase este însă cunoscut pentru altceva. Pentru afaceri bănoase cu statul român și cu autorități locale. Este asociat al mai multor companii românești, cea mai importantă fiind Total Business Land SRL din Alba. Compania, la care Dragoș Tănase deține 20 la sută din părțile sociale, se ocupă, în principal, de „Activități de inginerie și consultanță tehnica legate de acestea”. Iar în ultimii ani TBL Grup a încheiat peste 500 de contracte cu instituții publice.

În 2022, veniturile firmei au fost de 64,7 milioane de lei iar profitul net, de peste 10,8 milioane de lei.

- Advertisement -

Tot în 2022, Dragoș Tănase și asociații din Total Business Land SRL au mai înființat o firmă, Total Business Land Proiect SRL. Și această firmă performează prin contracte cu statul. La 1 martie 2024, a încheiat un contract de 490.000 de euro cu Aquacaras SA Caraș-Severin, pentru servicii de supraveghere și evaluare arheologică pentru „Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apă și apă uzată din Județul Caraș- Severin/Regiunea Vest, în perioada 2014-2020”.

Total Business Land SRL are contracte cu sute de primării (Deva, Arad, Constanța, Hunedoara, Iași) și instituții, iar cele mai mari contracte de-a lungul anilor le-a avut cu Societatea Națională de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ SA, COMPANIA NATIONALA DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE, Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Poșta Română, RAPPS, dar și cu spitale, penitenciare, școli și muzee.

La sfârșitul anului 2022, Total Business Land SRL a ”pus mâna” pe un client important – Primăria Timișoara. Legăturile dintre primarul Dominic Fritz și CEO-ul Gabriel Resources se pare că au fost ”intermediate” de city-managerul Matei Creiveanu.

Total Business Land SRL a câștigat în 26 octombrie 2022, contractul de servicii de proiectare (faza PT) aferente obiectivului de investiții „Extindere corp clădire C1 la Școala Generală nr. 7, str. I.I. de la Brad, nr. 2, Timișoara, în valoare de 147.213 de lei.

A urmat, în 7 decembrie 2022, un contract de 824.413 de lei, pentru servicii de proiectare și asistență tehnică (faza DALI+PT+AT) în vederea realizării și implementării obiectivului de investiție „Regenerare urbana -Zona Piata Mocioni”, pe 5 decembrie 2022.

În 22 ianuarie 2023, Total Business Land SRL a câștigat licitația pentru servicii de proiectare și asistență tehnică (faza DALI+PT+AT) în vederea realizării și implementării obiectivului de investiție: ”Modernizare spațiu public – zona cuprinsa între bulevardul Cetații, strada Gheorghe Lazar, Calea Circumvalațiunii, Calea Torontalului – zone verzi, infrastructura rutiera, utilitați publice”, în valoare de 1.565.000 de lei fără TVA. (…)

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img