spot_img
21.3 C
București
vineri, iulie 1, 2022
Acasă#BlackLivesMatterCentrul unui oraș american în flăcări

Centrul unui oraș american în flăcări

-

Protestatarii au incendiat luni noaptea mai multe clădiri şi mare parte din cartierul de afaceri deţinute mai ales de afro-americani în oraşul Kenosha din statul american Wisconsin, relatează Reuters. A fost a doua noapte de violenţe după ce poliţiştii din localitate au împuşcat de mai multe ori în spate un bărbat de culoare, transmite Agerpres.

- Reclama -

Poliţiştii în echipament de intervenţie s-au ciocnit până marţi dimineaţa cu cei care au încălcat interdicţia de circulaţie valabilă de la apusul Soarelui la răsărit. Nori de fum pluteau deasupra centrului oraşului. Guvernatorul statului Wisconsin, Tony Evers, anunţase de luni că va trimite la Kenosha efective ale Gărzii Naţionale. Forţele de ordine au tras cu gloanţe de cauciuc şi au folosit gaze lacrimogene, iar unii protestatari au ripostat lansând artificii în faţa poliţiştilor.

Au ars mai multe sedii comerciale şi ale unor instituţii publice, iar incendiatorii şi-au extins acţiunile şi la autovehiculele din parcările unor distribuitori. Unii protestatari au folosit bâte de baseball pentru a sparge farurile şi parbrizele maşinilor parcate în stradă. Un localnic a declarat agenţiei Reuters că violenţele sunt provocate de oameni veniţi din afara oraşului şi că la un moment dat se strânseseră câteva sute.

Jacob Blake, în vârstă de 29 de ani, a supravieţuit după ce a fost doborât de gloanţe duminică, în faţa celor trei copii ai săi. O înregistrare video a incidentului a fost distribuită online. Se vede cum Blake merge spre portiera din partea şoferului a automobilului său, îndepărtându-se de doi poliţişti care ţin armele îndreptate spre el. După ce deschide portiera, se aud şapte focuri de armă, în timp ce un poliţist îl ţine de tricou. Nu se ştie încă dacă reacţia agenţilor a fost determinată de ceva ce ar fi putut vedea în maşină.

Tatăl lui Blake a declarat marţi că acesta este în stare stabilă în urma unei intervenţii chirurgicale.

- Advertisment -

Must Read

Școlarii din UK vor fi hrăniți cu lăcuste și viermi de...

0
Copiilor din patru școli primare din Țara Galilor li se va oferi insecte de mâncare, cum ar fi greieri, lăcuste, viermi de mătase și...