Celebrul patinator Evgeni Plushenko, umilit la Cluj

0
352

Rusul Evgeni Plushenko, 37 de ani, multiplul campion olimpic, european și mondial la patinaj, a participat în weekend la spectacolul King of Ice, dar totul s-a transformat într-un dezastru.  Evenimentul a fost programat în Sala Polivalentă din Cluj, pentru sâmbătă seară, ora 19:30, dar din cauza unor probleme cu gheața, spectacolul a fost mutat pentru duminică, la ora 09:30. În plus, show-ul a durat doar o oră, nu trei așa cum era programat!, scrie Gazeta Sporturilor,

În timpul spectacolului, Plushenko a avut probleme din cauza gheții, care s-a topit. În timpul unei sărituri, rusul a căzut și a lovit o conductă, iar apa a țâșnit din sub gheață. „Parcă era Fontana di Trevi”, a comentat șocat patinatorul. 

La finalul evenimentului, Plushenko a avut un mesaj dur către organizatori, într-o declarație preluată de Adevărul și de Monitorul de Cluj, care însă nu e găzduită de vreunul dintre conturile oficiale ale campionului pe rețelele de socializare. 

„Astăzi a fost cel mai uimitor spectacol din viaţa mea! Spectacolul trebuia să aibă loc ieri (n.r. sâmbătă), la 19:00, dar la 18:00, gheaţa nu era nici măcar îngheţată: bălţi, tuburi lipite, ar fi imposibil să sari, să patinezi. Nu am văzut niciodată aşa ceva.  

Împreună cu organizatorii, echipa noastră şi-a asumat riscul şi a amânat spectacolul pentru această dimineaţă la 09.30, pentru că seara avem deja spectacol la Budapesta. Sincer, nu mă aşteptam să văd sala plină la un eveniment organizat atât de devreme. Am patinat mai mult de 3.000 de spectacole de-a lungul vieţii mele, dar nu am avut niciodată astfel de probleme cu gheaţa şi nu am patinat niciodată pentru public atât de devreme dimineaţa!  

Gheaţa ne-a dezamăgit oricum. Pe lângă gaura din mijlocul gheţii, pe care toată lumea o înconjura cu grijă, până la sfârşitul spectacolului, gheaţa a început să se topească şi să se crape, dar tot am riscat un sari cu Sanya (n.r fiul de 6 ani al rusului) în final. El a sărit şi a căzut. Am sărit şi eu, am lovit o conductă de apă cu o patină şi s-a întâmplat Fontana di Trevi. Aţi văzut vreodată aşa ceva? Eu, cu siguranţă, nu am văzut! 

Am avut astfel de spectacol de neuitat. Nu-mi pot imagina ce vor face organizatorii cu compania care trebuia să asigure gheaţa, dar ispectatorii au vrut să ne sfâşie din cauza amânării spectacolului, iar astăzi, la final am fost ovaţionaţi în picioare! În Europa, oamenilor încă le place patinajul ceea ce este foarte fain! Mulţumesc Cluj-Napoca, multă dragoste”, ar fi fost mesajul rusului.