Cele 9 miliarde de euro din capul Ralucăi Turcan

0
334

 Cifra de 9 miliarde de euro pe an mi se pare complet neverosimila. Cer public vicepremierului Turcan sa explice de unde e aceasta cifra, ce calcule stau la baza ei si despre ce pensii e vorba ! Potrivit statisticii oficiala e Ministerului Muncii, in Romania sunt 8000 de pensionari cu “statul special”, ale caror pensii sunt de 100 de ori mai mici in cifra absoluta decat suma comunicata de Raluca Turcan, a scris jurnalistul Radu Tudor pe blogul său.

Spun a suta oara, sa inteleaga toti, mai ales politicienii care nu si-au facut temele – PENSIILE MILITARE NU SUNT PENSII SPECIALE !  SUNT PENSII OCUPATIONALE, ASA CUM EXISTA IN TOATE STATELE MEMBRE NATO ! Pensiile militare n-au cum sa fie trecute la aceasta categorie nu pentru ca asa a decis CCR (cum a spus Turcan) ci pentru ca e vorba de un sistem similar in toate tarile aliate ! In Romania, exista 80.000 de pensionari militari din MApN, iar pensia medie atinge aproape 3000 lei. Asta e pensie speciala?!  Mai sunt inca 70.000 pensionari MAI si cateva sute din zona serviciilor. Aceste realitati ori nu sunt cunoscute de politicieni care vorbesc aiurea, ori pur si simplu se doreste insistenta in spatiul public cu o manipulare periculoasa ! , mai afirmă jurnalistul.

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că Guvernul a decis eliminarea unor pensii speciale, precizând că legea pensiilor va fi modificată.

„Guvernul a decis eliminarea pensiilor speciale, cu excepția pensiilor militarilor și a magistraților care au deja o decizie a CCR. În felul acesta se elimină o inechitate crasă în sistem. Sunt aproape 9 mld de euro pe an care sunt cheltuite de statul român cu pensiile speciale și dorim ca în paralel cu eliminarea unor privilegii care sunt date pe criterii discriminatorii să venim cu o lege a pensiilor care să elimine inechitățile din sistem prin stabilirea ca punct de plecare în calcularea pensiilor a principiului contributivității. O țară întreagă așteaptă ca pensiile în România să fie calculate pe principiul contributivității și tot ceea ce înseamnă privilegiu stabilit la discreția politicienilor să fie eliminat”, a spus Raluca Turcan după ședința PNL.