Cele 568 milioane de euro ale secretarului general al PNL s-au transformat în ZERO

0

Mă bucur că bistrițenii au primit confirmarea finanțării acestei artere cruciale pentru județ din fondurile alocate special de Uniunea Europeană pentru relansarea economică post-pandemie. Drumul expres ne va lega rapid de Autostrada Transilvania și de metropola care, sub Emil Boc, a avut cea mai dinamică dezvoltare între orașele românești, locul unde muncesc și studiază atât de mulți bistrițeni. Asta înseamnă Dezvoltăm România: investiții în infrastructură care duc la creșterea competitivității economice și a nivelului de trai. Între Bistrița și Dej, lucrările au alocate 317 milioane euro pentru 55 kilometri, iar între Dej și Jucu sunt alocate 251 milioane euro pentru 34 kilometri de drum expres”, declara Robert Sighiartău, secretar general al PNL, în noiembrie 2020.

Drumul expres Bistrița – Dej – Cluj a fost tăiat din Planul Național de Relansare și Reziliență (PNRR) și nu mai are finanțare.

Acest drum ar fi trebuit să aibă o finanțare de 568 mil. euro, după cum s-a lăuda în noiembrie 2020 secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, foarte critic cu președintele PNL, Ludovic Orban. 

În noiembrie, drumul expres Bistrița-Dej-Cluj-Napoca era prins în PNRR, cu o sumă estimată de 568 mil. euro, dar noua variantă a Planului, publicată pe site-ul ministerului de resort, această investiție nu mai primește finanțare, scrie bistritabusiness.ro.