Cel puțin 75.000 de persoane evacuate în Israel în urma incendierilor provocate de palestinieni/ Premierul Netanyahu: TERORISM

0
14

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a catalogat drept „terorism” incendierile intenţionate ale vegetaţiei care au condus deja la evacuarea a circa 75.000 de persoane în Israel, relatează site-ul YnetNews.com.

„Vreau să fie foarte clar: orice incendiu intenţionat, orice instigare la acte de incendiere este terorism. Oricine încearcă să dea foc unor părţi ale statului Israel va fi pedepsit”, a declarat Benjamin Netanyahu joi seară.

La rândul său, ministrul Siguranţei Publice, Gilad Erdan, a cerut poliţiei să monitorizeze reţelele de socializare online pentru a identifica persoanele care instigă la acte de incediere a vegetaţiei.

„Trebuie să ne pregătim pentru un nou tip de terorism: terorismul celor care instigă la acte de incendiere. Vom crea o unitate specială pentru investigarea acestor cazuri”.

 Cel puţin 75.000 de persoane au fost evacuate din cauza incendiilor de vegetaţie care afectează centrul şi nordul Israelului. Cea mai afectată zonă este periferia oraşului Haifa.

Patru presupuşi piromani palestinieni au fost arestaţi, dar există suspiciuni că unele incendii ar fi fost provocate de grupuri naţionaliste israeliene.