spot_img
27.5 C
București
sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăAnalizeCel mai mare producător de oțel din Ucraina acuză că din cauza...

Cel mai mare producător de oțel din Ucraina acuză că din cauza mobilizării rămâne fără muncitori

-

Mobilizarea amenință existența celui mai mare producător de oțel ucrainean ArcelorMittal. Poate exista o lipsă de muncitori la uzina din Krivoy Rog, a declarat directorul executiv al fabricii, Mauro Longobardo, pentru Financial Times.

„Dacă vor continua să mobilizeze, nu vom avea suficient personal pentru a opera. Vorbim despre existența unei companii aici”, a spus el.

Potrivit ziarului, de la începutul operațiunii militare din Ucraina, 3,5 mii dintre cei 18 mii de angajați ai uzinei au fost mobilizați, aproximativ 151 de angajați ai uzinei au murit, iar alți 38 sunt dispăruți.

Acum, a spus Longobardo, recrutorii stau și la intrare în timpul schimbărilor de tură, determinând unii angajați să meargă acasă și să cheme recruții bolnavi.

Există, de asemenea, dificultăți în angajarea bărbaților pentru muncă – li se cere să se înregistreze mai întâi la biroul militar de înregistrare și înrolare, „ceea ce sperie mulți potențiali candidați”. În acest sens, fabrica angajează mai multe femei și, deși anterior lucrau în funcții administrative, acum își asumă din ce în ce mai multe roluri mai solicitante din punct de vedere fizic.

Mobilizarea masivă a forțat fabrica să reducă producția, inclusiv oțelul folosit pentru a proteja instalațiile energetice de atacurile aeriene, a spus Longobardo. Reducerea producției a dus și la o scădere a profiturilor și a veniturilor fiscale, a adăugat el. Longobardo consideră că autorităților ucrainene le lipsește o „viziune comună pentru dezvoltarea marilor întreprinderi”: Ministerul Economiei a încercat să ofere sprijin, iar Ministerul Apărării a exercitat „presiune psihologică” asupra angajaților de sex masculin.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img