spot_img
13 C
București
joi, februarie 22, 2024
AcasăActualitateCel mai mare faliment din Austria lovește in inima Germaniei, Elveția și...

Cel mai mare faliment din Austria lovește in inima Germaniei, Elveția și în centrul New Yorkului

-

Signa Holding, conglomeratul imobiliar al mogulului Rene Benko, a intrat în faliment, provocând o șocantă avalanșă financiară de 5 miliarde de euro. Aceasta marchează cel mai amplu colaps economic din istoria Austriei, depășind falimentele notorii ale unor corporații precum Alpine Bau, consum și A-Tec.

Cu datorii impresionante de 5 miliarde de euro către cei 42 de angajați și 273 de creditori, falimentul Signa Holding ridică un semn de întrebare asupra viitorului entităților sale, Signa Prime și Signa Development. Acestea dețin proprietăți de miliarde de dolari, inclusiv magazinul universal Tirol din Innsbruck, „Cartierul de Aur” din Viena și clădirea Deutsche Börse din Eschborn.

- Advertisement -

Controlat de magnatul austriac Rene Benko, grupul este proprietar al clădirii Chrysler din New York. Dar și al mai multor proiecte imobiliare și al unor mari magazine din Germania, Austria și Elveția.

Creșterea ratelor dobânzilor, costurile de construcție și scăderea evaluărilor proprietăților au contribuit la această dezastruoasă situație financiară. Falimentul Signa ar putea să arunce în aer întregul imperiu financiar al lui Rene Benko, cu consecințe dramatice pentru proiectele sale majore în Germania, cum ar fi Alte Akademie în München și Kaut-Bullinger-Haus în Rosenstraße. Speculațiile privind vânzările forțate și pierderile estimate la 20 de miliarde de euro ridică întrebări urgente cu privire la viabilitatea proiectelor.Cu construcția oprită la Elbtower din Hamburg, consecințele în materie de locuri de muncă și dezvoltare urbanistică rămân neclare.

- Advertisement -

Existența magazinelor Galeria-Kaufhäuser este în pericol. Angajamentul lui Benko de a investi 200 de milioane de euro în restructurarea lanțului de magazine Galeria-Kaufhofse pare că nu va mai avea loc, afectând astfel cele 92 de magazine. Speculațiile cu privire la oprirea plăților de închiriere către Signa și potențialele vânzări de urgență indică o perioadă dificilă pentru acest comerciant, scrie Merkur.de.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img