spot_img
32.8 C
București
miercuri, august 17, 2022
AcasăAnalizeCel mai important trust de presă în limba maghiară din Transilvania a...

Cel mai important trust de presă în limba maghiară din Transilvania a ajuns la un apropiat al guvernului Orban

-

Cel mai important trust de presă de limbă maghiară din România, Udvarhelyi Híradó a ajuns în incapacitate de plată şi a cerut deschiderea procedurii de reorganizare judiciară împotriva sa. Potrivit informaţiilor portalului Átlátszó Erdély, începând de astăzi, trustul a fost preluat de către Sc. Prima Press SRL, societate care este proprietar al postului de radio în limba maghiară Prima Rádió, transmite RADOR. 

- Reclama -

Societatea Prima Press SRL are 6 angajaţi şi prin intermediul managerului său Orosz Pál Levente deține legături cu guvernul ungar, acesta conducând biroul din Sfântu Gheorghe al firmei Magyar Nemzeti Kereskedőház (Casa Naţională de Comerţ) care funcţionează sub supravegherea Ministerului de Externe ungar.

Udvarhelyi Híradó SRL editează cotidienele locale din Ţinutul Secuiesc Udvarhelyi Híradó, Csíki Hírlap şi Vásárhelyi Hírlap, precum şi Kronika, singurul cotidian naţional de limbă maghiară din Româna care apare şi în varianta tipărită. În portofoliul firmei mai sunt şi săptămânalul Erdélyi Napló şi portalul Szekelyhon.ro.

Editura a beneficiat până în prezent şi de sprijinul financiar al Fundaţiei Fără Hotare pentru Presa Maghiară (Határok Nélkül a Magyar Sajtóért), înregistrată în Ungaria.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...