CEL MAI IMPORTANT OM DE AFACERI DAT IN URMARIRE INTERNATIONALA A OBTINUT REZIDENTA IN DUBAI

0
744

Florian Walter, actionarul principal al companiei de salubrizare ROMPREST, dat in urmarire internationala inca din 20 mai, a obtinut in 13 iulie drept de rezidenta in Dubai, scrie enational.ro.

Walter a confirmat informatia pentru sursa mentionata.

Walter a avut legaturi de afaceri cu fostul sef al SRI, Virgil Magureanu, si a fost cel care l-a scos din tara pe Mihai Necolaiciuc, tarul furturilor de la CFR.

CITITI SI:  DOSARUL EXPLOZIV ROMPREST ȘI GRUPUL DE LA MONACO

Florian Walter este dat în urmărire internaţională din 19 mai, în baza unui mandat emis de Tribunalul Prahova. Omul de afaceri era căutat din 15 mai, după ce instanţa a emis pe numele lui mandatul de arestare în lipsă, în urma unor percheziţii care au avut loc în 6 mai.

CITITI SI:  Cine este creierul grupului organizat Romprest: Legăturile cu Virgil Măgureanu, Andrei Chiliman, Mihai Necolaciuc și Miron Mitrea

Acum cateva saptamani, Walter cautat de DIICOT intr-un dosar de spalare era dat de organele din Romania ca fiind identificat intr-o tara din America Latina si ca urmeaza sa fie extradat. 

Acum el apare localizat in Dubai si cu situatia rezolvata.

CITITI SI:  Florian Walter, localizat/ Se cere extrădarea lui TREMURA GRUPUL DE LA MONACO

Omul de afaceri Florian Walter pe numele căruia există un mandat de arestare în lipsă, acesta sustrăgându-se urmăririi penale începută de DIICOT Ploiești împotriva sa într-un dosar de evaziune fiscală, a fost localizat în afara țării, autoritățile cerând extrădarea sa, transmiteau agentiile Mediafax si Agerpres in 4 iunie. 

“Au vrut sa ma omoare! Puteam sa fiu mort la ora asta!”, a spus Florian Walter pentru sursa citata.