spot_img
32.8 C
București
miercuri, august 17, 2022
AcasăDezvaluiriCei 80 urmăriți de SRI-DNA pe un singur mandat de siguranță națională

Cei 80 urmăriți de SRI-DNA pe un singur mandat de siguranță națională

-

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir aruncă o nouă bombă: într-o conferință extraordinară de presă el a prezentat azi o dovadă clară a implicării DNA în campania electorală prezidențială din 2014, prin punerea sub supraveghere maximă a unui număr imens de politicieni, afaceriști și jurnaliști, scrie Inpolitics.

Dragomir a prezentat public un mandat de interceptare pe probleme de siguranță națională, solicitat de DNA în 2014 și aprobat de judecătorul Valentin Șelaru, de la ICCJ, fost asistent al Laurei Kovesi.
Mandatul privea fapte petrecute cu ani buni în urmă, dar care s-a dovedit extrem de important să fie anchetate fix în perioada campaniei electorale.

În realitate, spune Dragomir, se avea în vedere verificarea acțiunilor pe care le desfășurau cei urmăriți în perioada campaniei, fostul sereist vorbind explicit de acte de poliție politică îndreptate contra conducătorilor țării.

Ori, bomba este că pe acest unic mandat, au fost urmărite peste 80 de persoane(!!!), fiind vorba, totodată, conform lui Dragomir, de unul dintre cele mai dure mandate văzute vreodată, care presupunea interceptarea tuturor comunicațiilor, supraveghere audio-video, localizare, urmărire prin mijloace tehnice specifice etc. ”Au fost echipe operative mixte, DNA-SRI care s-au ocupat de urmărirea acestor oameni!” a spus fostul colonel.

Mandatul a fost acordat pentru perioada 4 iulie – 6 noiembrie 2014, încetîndu-și efectele fix la 4 zile după primul tur de scrutin al prezidențialelor.

Între cei urmăriți de DNA și SRI prin acel mandat se numără Călin Popescu Tăriceanu, Vasile Blaga, Ecaterina Andronescu, Varujan Pambuccian, Radu Stroe, Orlando Teodorovici, Bogdan Chirieac, Ioan Rus, Karoly Borbely, Enache Jiru, Mihnea Costoiu, Dan Nica, Marian Săniuță, Bogdan Teodorescu, gen.Toma Zaharia, Sebastian Vlădescu, Vlad Moisescu, Ioan Moraru, Daniel Funeriu, Valerian Vreme, Gabriel Berca, Cătălin Harnagea, Alexandru Bittner, Tiberiu Urdăreanu, Irina Socol.

Trebuie investigat atent cazul, a mai spus Dragomir, pentru că e clar că acest mandat a folosit cuiva.
”Sunt foarte curios cîte dintre aceste persoane au fost informate, conform legii, că au fost urmărite draconic timp de 6 luni” a mai declarat el, adăugînd că așteaptă reacții în zilele următoare de la cei urmăriți.

Prezentam cateva nume de politicieni si oameni de afaceri interceptati la cererea DNA si documentele bomba facute publice de colonelul SRI Daniel Dragomir:

- Reclama -

Mandatul de supraveghere tehnica nr. 846/UP din 4 iulie 2014, ora 12.30 emis in dosarul nr. 26/2014 dejudecatoarea Corina Jijiie de la Sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, intre timp pensionata, pentru o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 4.07.2014 pana la 2.08.2014, pentrusupravegherea video, audio sau fotografiere, „cu incuviintarea patrunderii in spatiul privat pentru activarea mijloacelor tehnice”, fata de urmatorii:

Doru Bostina,

Varujan Bambuccian,

Mihai Nicoale Tanasescu,

Ecaterina Andronescu,

Dan Nica,

Ioan Rus,

Toma Zaharia,

Dorin Cocos,

Eugen Bejinaru,

Vasile Blaga,

Karoly Borbely,

Mihnea Cosmin Costoiu,

Serban Pentru Mihailescu,

Marian Florian Saniuta,

Remus Truica,

Tiberiu Urdardeanu,

Calin Tatomir,

Gheorghe Carp, (medic, manager Spitalul Judetean Oradea)

Ioan Cordos,

Alexandru Tudor Georgescu, (actionar Midocar)

Silvia Adriana Ticau,

Irina Socol,

Valerian Vreme,

Daniel Petru Funeriu,

Sebastian Vladescu,

Vlad Octavian Moisescu,

Calin Popescu Tariceanu,

Ion Moraru,

Radu Stroe,

Eugen Orlando Teodorovici si alti.

Ulterior, in 2 octombrie 2014, in acelasi dosar, prin incheierea nr. 217 judecatorul Horia Valentin Selaru – numit judecator la Inalta Curte in iunie 2013, venit direct de la Parchetul General din functia de procuror, prin sustinerea unui concurs – a dispus prelungirea pe o durata de 30 de zile, cu incepere din data de 2.10.2014 pana la 31.10.2014 a mandatelor de supraveghere tehnica, constand in interceptarea comunicatiilor ori a oricarui tip de comunicare la distanta, supravegherea video, audio sau prin fotografiere, localizarea sau urmarirea prin mijloace tehnice, fata de persoanele din mandatul emis de Jijiie, dar si alti, precum:

Catalin Harnagea,

Gabriel Berca,

Georgian Surdu,

Bogdan Chirieac,

Alin Teodorescu (sociolog)

Nicolae Chesnoiu

Gabriel Marin (Omnilogic)

Silviu Hotaran (director general Microsfost) si alti.

In aceeasi perioada, Horia Valentin Selaru a mai dispus prelungiri de mandate pe cate 30 de zile si in 8.10.2014-6.11.2014.

Iata mandatele de supraveghere tehnica:

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...